«Звільнення з полону» за понад 10 тис. доларів: поліція Ужгорода затримала шахрая, який ошукав дружину військового

«Звільнення з полону» за понад 10 тис. доларів: поліція Ужгорода затримала шахрая, який ошукав дружину військового
Співробітники Ужгородського районного управління поліції затримали 37-річного мешканця Тячівщини, який ошукав дружину українського захисника на 10,5 тис. доларів США.

 

Зловмисника помістили до ізолятора тимчасового тримання та повідомили про підозру. Слідство у справі триває

Нещодавно до поліції звернулася ужгородка та повідомила, що постраждала від дій малознайомого чоловіка. Останній, за певну суму грошей, обіцяв заявниці свою допомогу у звільненні її чоловіка-військовослужбовця з російського полону.

Відомо, що зловмисник скористався психо-емоційним станом жінки та запевнив, що має достатньо зв’язків на території рф, щоб посприяти визволенню українського захисника з полону. Довірившись, потерпіла передала шахраєві за «повернення чоловіка додому» 10,5 тисяч доларів США. Після отримання грошей фігурант зник і перестав виходити на зв’язок.

Співробітники кримінальної поліції Ужгородського райуправління провели ряд оперативних заходів та швидко встановили особу зловмисника – ним виявився 37-річний раніше судимий житель Тячівського району. Його негайно розшукали та затримали.

Наразі його поміщено до слідчого ізолятора. Слідчі, за процесуального керівництва Ужгородської окружної прокуратури, кваліфікували його дії за ч. 3 ст. 190 Кримінального кодексу України, тобто шахрайство, вчинене у великих розмірах. Також сьогодні суд обрав для нього запобіжний захід – тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 380 тисяч гривень.

Наразі оперативники перевіряють його на причетність до вчинення такого роду злочинів на території області.

Підозрюваному загрожує до 8 років позбавлення волі.

 

09 березня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів