«Насильство лишає слід» – низку заходів під таким гаслом провели в Ужгороді у Міжнародний день боротьби за права жінок

«Насильство лишає слід» – низку заходів під таким гаслом провели в Ужгороді у Міжнародний день боротьби за права жінок
Про це інформує міськрада.

 

Від площі Поштової центральними вулицями пройшла «Хода у різному взутті за гендерну рівність» – таким чином учасниці та учасники привертали до рівності прав жінок та чоловіків, закликаючи проти глобальної нерівності, з якою жінки стикаються у повсякденному житті.

Завершили ходу у сквері ім. Героїв Майдану, де відбулося відкриття «Червоної лавки» – це ініціатива, яку розпочали 2014 року в Італії. Червоний колір символізує, як пристрасть може непомітно перейти в насильство. На лавці розміщена табличка з контактами, за якими надають допомогу і куди може звернутись постраждала особа у випадку насильства. Подібні лавки встановлені по всьому світу, в Україні це Вінниця, Чернівці, Одеса, Луцьк.

Захід провели NGO Nehemiah Ukraine , Департамент соціальної політики Ужгородської міської ради , мобільні бригади та служба «Денний центр соціально-психологічної допомоги постраждалим від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі» (з кризовою кімнатою) Ужгородський міський центр соціальних служб департаменту соціальної політики міської ради. До заходів долучилися працівники Патрульна поліція Закарпатської області , Ужгородське районне управління поліції ГУНП України в Закарпатській області, управління дотримання прав людини Національної поліції України, Закарпатський Обласний Центр Соціально-Психологічної Допомоги , Департамент соціального захисту населення Закарпатської ОДА та ГО «Веста». Захід відвідала й амбасадорка ГО «Неємія» - Mrs. Transcontinental-2024 Наталія Сентимрей.

Мета заходу – привернути увагу до теми насильства над жінками, щоб жінки, які страждають від насильства, могли дізнатися, куди їм звернутися по допомогу у разі необхідності, а також привернути увагу суспільства до цієї проблеми.

 

09 березня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів