Прикордонники на Закарпатті врятували «підкорювачів» вершин, які 2 доби блукали у горах

Прикордонники на Закарпатті врятували «підкорювачів» вершин, які 2 доби блукали у горах
У горах прикордонники відділу «Ділове» Мукачівського загону виявили двох чоловіків, які планували незаконно перетнути кордон із Румунією.

 

26-річний житель Тернопільщини та його 24-річний приятель з Івано-Франківської області самостійно спланували маршрут за онлайн картами через високогірну ділянку. Одягу, їжі та відповідного спорядження для походу у гори відчайдухи не мали. Дві доби вони намагались дістатися Румунії.

Провівши першу ніч під відкритим небом, чоловіки добряче змерзли та змокли під дощем. На ранок вони продовжили рух за обраним маршрутом.

За 1,5 км до кордону «мандрівників», втомлених та виснажених, виявив прикордонний наряд. Чоловіки зраділи, що їх знайшли, адже розуміли, що могли загинути.

Горе-підкорювачі високогір’я не очікували, що без належної підготовки долати подібні маршрути настільки важко та небезпечно, а відстань, вказана на карті, видалась не такою й незначною для швидкого проходження.

Порушників доставили у прикордонний підрозділ, напоїли гарячим чаєм та надали можливість просушити одяг і взуття.

Стосовно обох чоловіків складено протоколи про адмінправопорушення, передбачене ст. 204-1 КУпАП «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України» справу скеровано до суду.

Західне регіональне управління Держприкордонслужби України-Західний кордон

 

13 березня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів