СБУ викрила посадовця Синевирської сільради на корупційній схемі

СБУ викрила посадовця Синевирської сільради на корупційній схемі
Про це інформує пресслужба УСБУ в Закарпатській області.

 

Служба безпеки України викрила злочинну діяльність начальника одного з відділів Синевирської сільської ради. За даними слідства, посадовець вимагав хабарі у місцевих мешканців, які мали намір змінити цільове призначення земельних ділянок.

За 3 000 доларів США керівник відділу «гарантував» не створювати штучних перешкод та прискорити процедуру. Вартість своїх «послуг» оцінював в залежності від площі та розташування ділянки.

Правоохоронці затримали посадовця «на гарячому» під час отримання ним хабаря в розмірі 1 800 доларів США та 15 000 гривень.

Посадовцю повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Вирішується питання стосовно обрання йому міри запобіжного заходу.

У межах кримінального провадження встановлюються інші, можливо причетні до злочину, особи.

Викриття корупційного механізму проводили оперативники СБУ в Закарпатській області спільно зі слідчими Ужгородського РУП ГУ НП в Закарпатській області, співробітниками Управління стратегічних розслідувань в Закарпатській області ДСР Нацполіції під процесуальним керівництвом Ужгородської окружної прокуратури.

 

 

14 березня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів