«І на оновленій землі врага не буде, супостата, а буде син, і буде мати, і будуть люде на землі»: в Ужгороді вшанували Великого Кобзаря

«І на оновленій землі врага не буде, супостата, а буде син, і буде мати, і будуть люде на землі»: в Ужгороді вшанували Великого Кобзаря
Сьогодні, 9 березня, – 210-а річниця з Дня народження геніального українського поета, художника і філософа Тараса Григоровича Шевченка. Урочистості до цієї дати традиційно відбулися на площі Народній.

 

До підніжжя пам’ятника Кобзарю поклали квіти представники обласної та міської влади, правоохоронних та силових структур, духовенства, дипломати, громадськість.

«Борітеся – поборете, Вам Бог помагає! За вас правда, за вас слава і воля святая!» – згадували нині пророчі Шевченкові слова. Поет став символом боротьби багатьох поколінь українців за свободу та незалежність, як у ХІХ та ХХ століттях, так і у ХХІ столітті, коли росія вкотре намагається знищити все українське. По собі Кобзар залишив чимало настанов, у яких закликав боротися та не здаватися.

Заслужений академічний Закарпатський народний хор виконав Державний Гімн України, шевченківські «Заповіт» і «Реве та стогне Дніпр широкий», а також «Молитву за Україну».

Присутні на площі Народній хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих захисників та захисниць, які віддали життя, боронячи зараз Україну.

В історії кожного народу серед її великих творців є поети, імена яких оповиті невмирущою любов’ю і славою. Таким поетом для нашого народу є Тарас Шевченко, чия спадщина – одна з найбільших вершин людського генія. Мужній український народ, який має такого поета як Шевченко і таку вічну книгу як «Кобзар» – безсмертний.

 

09 березня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів