НА МИТНОМУ ПОСТУ "УЖГОРОД" ВИКРИТО АФЕРУ НА 100 ТИСЯЧ ГРИВЕНЬ

На митному посту “Ужгород”, що на українсько-словацькому кордоні, троє українців, порушуючи митне законодавство України, намагалися перевезти через кордон дорогі іномарки з ухиленням обов’язкової сплати податків і зборів на суму близько 100 тис.грн.

 

Їхали чоловіки вночі зі Словаччини на трьох автомобілях марок “CHRYSLER Cruiser”, “SUBARU LEGACY” та “SUBARU OUTBACK” (усі 2005 року виробництва). При перевірці документів водії подали митникам доручення на вказані автівки. Згідно поданих декларацій, іномарки були заявлені як нові, вартість першої складала 16 тис.доларів США, двох інших – по 18 тис.доларів США кожна. Однак через бюро Інтерполу від УСБУ в Закарпатській області на адресу Ужгородської митниці надійшла інформація, що ці легкові автомашини були зареєстровані на території США і перебували там на обліку.
Як з’ясувалося, при оформленні нового легкового автомобіля “CHRYSLER Cruiser”, об’єм двигуна якого 2424 см куб. та митною вартістю 16 тис.дол.США, підлягає обов’язковій сплаті податків і зборів у сумі 41,6 тис.грн. Однак при ввезенні аналогічного транспортного засобу, що був вже у використанні, сплачувати потрібно майже вдвічі більше – 77,6 тис.грн. Така ж сама ситуація щодо інших двох автомашин марок “SUBARU LEGACY” та “SUBARU OUTBACK” – при об’ємі двигуна 2457 та митною вартістю 18 тис.дол. США кожна, платити потрібно було б податків і зборів не 46,7 тис.грн., а – 83,1 тис.грн. за кожну б/у автівку.
Отож, усі троє українців, подавши митному органу неправдиві дані про переміщення через кордон б/у іномарок, позбулися дорогих машин. Складено протокол про порушення митних правил, три іномарки загальною вартістю понад півмільйона гривень вилучено.
Сенгетовська Вікторія,
прес-секретар Ужгородської митниці

 

03 липня 2006р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів