Тодійчук: ця труба - більша, ніж нафтопровід

Укртранснафта почала заповнення трубопроводу Одеса-Броди технологічною нафтою і планує до кінця серпня закачати у нього до 250 тисяч тонн нафти.

 

Нафту взято із резервів самої компанії, але надалі очіку?ться постачання 9 млн. тонн російської нафти у напрямку з Одеси до Бродів.

Прем'?р-міністр Віктор Янукович назвав рішення про транспортування російської нафти тимчасовим, і заявив, що не бачить перспектив його заповнення каспійською нафтою до добудови нафтопроводу до польського Плоцьку.

Колишній президент Укртранснафти Олександр Тодійчук, який відстоював ?вропейський напрямок використання нафтопроводу, сказав в ефірі Бі-Бі-Сі, що вважа? реверс великою помилкою.

О.Тодійчук: Це - величезна помилка теперішнього керівництва України. ? ця помилка буде виправлена новим президентом України.

Об'?ктивна інформація, за результатами якої у лютому було прийняте рішення про пряме використання, вона супроти реверсу. ? якісь тиски позаекономічні, які змусили керівництво нашої держави прийняти інше рішення.

Це досить велика помилка, і це труба, яка значно більша, ніж просто нафтопровід.

Бі-Бі-Сі: Ви назива?те це помилкою. Ви очолювали Укртранснафту, коли було затверджено рішення уряду про пряме використання Одеси-Бродів. Чому, на ваш погляд, цього не відбулося, - це провина вашої команди, українського уряду, чи були зовнішні фактори? Чи ви відчува?те себе людиною, яка програла?

О.Тодійчук: В першу чергу це провина, звичайно, українців - у тому, що відбува?ться із нафтопроводом. Але мушу сказати, що ми очікували більш активної підтримки з боку Заходу - при всій делікатності цього питання.

Росія отриму? чергову перемогу - це було і в приватизації українських нафтоперерозних заводів, і інших великих об'?ктів, і сьогодні практично кучка людей у нашій державі створила досить погані перспективи для значних проектів і для України, і для наших сусідів.

 

03 серпня 2004р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів