З 1992 року Україна втратила 30 своїх миротворців

За 12 років, впродовж яких Україна бере активну участь в миротворчій діяльності по всьому світу, вона втратила 30 своїх миротворців, повідомляє Інтерфакс-Україна.

 

Україна займа? 7-е місце в списку країн, що відправляють своїх миротворців в гарячі точки планети. В таких операціях, зокрема, під егідою Організації Об'едінних Націй і Організації по безпеці і співпраці в ?вропі, взяли участь 22 тис. українських військовослужбовців.
Міністр оборони України ?вгенії Марчук в ході торжеств з нагоди Дня миротворця нагадав про те, що зараз більше 3 тис. українських солдатів і офіцерів виконують свій інтернаціональний обов'язок в 10-ти країнах. На участь в таких операціях виділено 1,5 тис. одиниць військової техніки і 18 вертольотів.
У ході виконання своїх обов'язків з 1992 року загинули 30 українських військовослужбовців.
У п'ятницю, 28 травня, виступаючи перед тими, хто зібрався в Будинку офіцерів, міністр привітав миротворців з майбутнім святом, яке відзнача?ться 29 травня.
Присутній на торжествах замголови адміністрації президента Валентин Коваленко зачитав вітання миротворцям від імені президента Леоніда Кучми, а також, згідно президентському указу, вручив нагороди 19-ти військовослужбовцям.
Від імені Кабінету міністрів миротворців привітав віце-прем'?р Дмитро Курець, який вручив їм почесні грамоти Кабінету міністрів і пам'ятні подарунки, а також зачитав вітальну телеграму від прем'?р-міністра Віктора Януковіча.


 

30 травня 2004р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів