Сумські студенти ідуть до Києва

Триває акція протесту студентів з Сум, які виступають проти злиття трьох вищих навчальних закладів міста в один, під началом народного депутата Олександра Царенка з партії Соціал-Демократичної Об'єднаної.

 

Студенти вирушили пішою ходою до Ки?ва, куди вони планують прибути 20 серпня.

Старший викладач кафедри історії України Сумського педагогічного університету, Олег Однороженко, каже, що на студентів чиниться величезний психологічний тиск з боку правоохоронних органів.

За деякими поівідомленнями, зранку студенти планують пікетування Недригайлівської райдержадміністрації з вимогами надати їм міліцію та "швидку допомогу" в супровід. Студенти твердять, що мають на це право за законом.

Досі залишаються затриманими дво? представників громадської кампанії "Пора", які допомагали студентам в організаційних питанняз. Двох активістів Мирославу Смирнову та Олександра Деца ще утримують в ізоляторі Краснопільський РВВС, за 50 км від Сум звинувачують у зберіганні наркотиків. Як твердять представники кампанії протесту, на наркотичних речовинах, що виступають як речові докази, відбитків пальців самих активістів нібито нема.

Член СДПУ(о) Олександр Царенко пропону? об'?днати Сумський національний аграрний інститут, почесним ректором якого він ?, Сумський державний університет та Сумський педагогічний інститут.

Студенти-учасники протесту твердять, що справжньою метою об'?днання ? нібито приховання фінансових проблем аграрного вузу - СНАУ.

Раніше сумський губернатор Володимир Щербань заявляв, що студентів, які протестують, "використовують політичні сили, а частина з них відстою? свої меркантильні інтереси".

Колона вийшла із Сум в неділю 1 серпня об 11 ранку, але - як кажуть самі студенти - в зв'язку з "репресіями" вийшло всього 17 чоловік. У понеділок ще одна колона з 10 чоловік наздогнала першу і об'?дналася.

 

04 серпня 2004р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів