Тигипко - сумським студентам: владі потрібен спокій

Учасники протесту студентів проти об’єднання університетів у Сумах скаржаться на тиск міліції та владних органів.

 

Акція студентів супроводжувалася нічними рейдами міліції на наметове містечко у Сумах і затриманнями кількох десятків учасників, за, як каже міліція, дрібне хуліганство та для проведення профілактичних бесід.

Сергій Тигипко, який очолю? виборчий штаб кандидата на президентську посаду Віктора Януковича, виступив з застереженням на адресу студентів.

Він заявив, що учасникам протестів загрожують кийки міліції.

"На мій погляд, питання, яке абсолютно ніякого відношення до політики не ма?, зараз політизу?ться, - сказав Сергій Тигипко. - Це абсолютно недоречно сьогодні робити. Я хотів би звернутися і до батьків, і до самих молодих людей, і до тих людей, які їх навчають.

Давайте заспокоїмо ситуацію. Давайте не будемо підставляти молодих людей під палиці міліціонерів, тому що владі потрібен спокій. Владі потрібна стабільність, і якщо хтось буде її порушувати, то можуть бути проблеми".

Пан Тигипко не пояснив, чому саме міліція повинна застосовувати силу проти студентів.

Міністерство Внутрішніх Справ нині оприлюднило заяву, в якій акція студентів у Сумах названа політичною авантюрою, організованою, як там сказано, відомими політичними силами.

В документі не сказано, про які саме політичні сили йдеться.

Тим часом наметове містечко в Сумах згорнене, і його учасники при?днуються до учасників пішого походу на Київ. Вони протестують проти об'?днання трьох навчальних закладів "усупереч бажанню більшості студентів та викладачів".

Член СДПУ(о) Олександр Царенко виступив з ініціативою об'?днати Сумський національний аграрний інститут, почесним ректором якого він ?, Сумський державний університет та Сумський педагогічний інститут. У середу Сумська обласна рада затвердила це рішення.

 

04 серпня 2004р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів