Ставки збору на підакцизні товари в 2007 році змінено

У зв’язку з прийняттям Законів України “Про внесення змін до деяких законів України” та “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України”

 

У зв’язку з прийняттям Законів України “Про внесення змін до деяких законів України” та “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України” від 17 та 30 листопада 2006 року внесено зміни до 5 законів з питань оподаткування акцизним збором та Закону України “Про державне регулювання виробництвом спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів”. За інформацією заступника начальника ДПІ в м.Ужгороді Любові Зюріної, згідно внесених змін в 2007 році підвищено ставки на реалізацію підакцизних товарів. Протягом 2007 року деяка підакцизна продукція буде оподатковуватись акцизним збором за двома різними ставками. Так, з 1 січня до 1 липня поточного року будуть діяти одні специфічні ставки акцизного збору на спирт та спиртові напої, коньяк та бренді, сигарети з фільтром та адвалорні ставки на тютюнові вироби, а з 1 липня на зазначену продукцію будуть застосовуватись збільшені ставки. Зокрема, підвищено ставки акцизного збору: на спирт, лікеро-горілчану продукцію з 17 до 19 грн. за 100% спирт ( до 1 липня – 18 грн.) та пиво з 0,27грн. до 0,31; на сигарети – адвалорної з 8% до 10% ( до 1 липня – 9%), специфічної на сигарети з фільтром з 11,5 до 13 грн. ( до 1 липня – 12 грн.). Також встановлено мінімальне обмеження податкового зобов’язання на сигарети з 22 до 24% ( до 1 липня – 23%) і зменшено ставки акцизного збору на сигари з 20 грн. за 100 шт. до 30 грн. за 1000 шт.

Крім того, знижено плату за ліцензії на виробництво, імпорт, експорт спирту, алкогольних напоїв та тютюнових виробів до 780 грн. та підвищено плату за ліцензії на право оптової торгівлі цією продукцією до 500тис.грн. Встановлено, що суб’єкти підприємницької діяльності, які отримали ліцензії на виробництво або імпорт алкогольних напоїв або тютюнових виробів, здійснюють поставку цєї продукції підприємствам оптової і роздробної торгівлі та іншим українським споживачам за наявності ліцензії на оптову торгівлю.

Прес-центр ДПІ в м.Ужгороді

 

12 січня 2007р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів