Закарпаття: грипують уже 10 адмінтериторій краю

Закриті 179 шкіл

 

У Закарпатській області рішенням Надзвичайної протиепідемічної комісії при облдержадміністрації, введено в дію "План протиепідемічних та профілактичних заходів по попередженню захворюваності на грип та ГРВІ на епідемічний період сезону 2006-2007рр." з метою зниження інтенсивності поширення захворювань на грип серед населення області. У відповідності з рішенням, заходи на епідемічний період вводяться на кожній окремій адмінтериторії при досягненні на них епідемічних рівнів захворюваності.
Станом на 07.02.07 епідемічні пороги досягнуто на 10 адмінтериторіях області – м.Ужгороді, м.Мукачево, Ужгородському, Перечинському, Мукачівському, Берегівському, Іршавському, Виноградівському, Хустському та Тячівському районах. На даних територіях проведені засідання НПК і запроваджено обмежувальні заходи (призупинено навчальний процес) у 179 школах, 4 школах-інтернатах, 10 ліцеях та гімназіях , 164 ДДЗ, 5 ПТУ та 4 ВУЗах.
Вірусологічною лабораторією облСЕС методом люммікроскопії продовжується виявлення вірусів грипу типів А1 та А3, а також вірусів парагрипу і риносинтиціальних вірусів. Клінічно грип діагностується у Берегівському районі.
Обласною СЕС здійснюється щоденний епідеміологічний моніторинг захворюваності на грип і ГРВІ та моніторинг циркуляції збудників ГРЗ.


Заступник Головного державного санітарного лікаря Закарпатської області С.М.Піца

 

08 лютого 2007р.
-->

До теми

Коментарі:

  1. Русин Крістіна 2007-02-08 / 14:01:00

    А ми школярі ДУЖЕ раді!!!