Як поповнюються бюджети від оренди державного майна

Сьогодення орендних відносин

 

Одним з пріоритетних напрямків діяльності Фонду державного майна України та його регіональних відділень за останні роки є підвищення ефективності орендних відносин. З цією метою проводиться системна робота щодо удосконалення та розширення нормативно-методологічної бази з питань оренди державного майна.

Плідна співпраця з Державним казначейством України дає можливість здійснювати щоденний контроль за фактичним надходженням коштів до Державного бюджету. У минулому році від оренди державного майна надійшло більше 328 млн.грн., що становить 117% виконання Фондом річного планового завдання, встановленого Законом України "Про Державний бюджет України на 2006 рік".

Регіональне відділення ФДМУ по Закарпатській області по укладеним договорам оренди та від виявленої незаконної оренди забезпечило у 2006 році надходження орендної плати до Державного бюджету України в сумі 2 млн. 96 тис. грн. План виконано на 131%.

І в поточному році відділення перевиконує доведені планові показники. За 2 місяці, що минули, фактичне надходження орендної плати складає 386 тис.грн., що на 111 тис.грн. більше ніж за аналогічний період минулого року.

Про динамічний розвиток орендних відносин свідчить щорічне збільшення кількості укладених договорів. На обліку регіонального відділення знаходиться 437 діючих договорів оренди державного майна проти 374 договорів, що діяли на кінець лютого минулого року. Відділення виступає орендодавцем 8 договорів оренди цілісних майнових комплексів, 370 договорів оренди нерухомого майна, 3 договорів оренди майна, що не увійшло до статутних фондів господарських товариств в процесі приватизації.

Здійснюється жорсткий контроль не тільки за своєчасністю та повнотою надходжень коштів за оренду державного майна, а й за збереженням самого майна, орендодавцями якого виступають як Фонд державного майна України та його регіональні відділення так і державні підприємства, установи, організації.

 

15 березня 2007р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів