Громадськість області обговорює прокт Податкового кодексу

Зараз у центрі уваги платників податків та їх громадських організацій знаходиться проект Податкового кодексу України, схваленого 18 квітня Урядом.

 

Цей давноочікуваний документ обговрено на заняттях з економічного навчання усіх податкових інспекціях. Його також розглянуто на засіданнях 5 громадських рад, які діяють при органах державної податкової служби.

16 квітня проект Податкового кодексу України, зокрема його розділ про місцеві податки та збори, обговрено за “круглим столом” з працівниками органів місцевого самоврядування, які проходять перепідготовку на курсах в обласному центрі підвищення кваліфікації державних службовців. Всіма податковими інспекціями області проведено зустрічі з депутатським активом сільських, селищних та міських рад з обговорення проекту Податкового кодексу, зокрема щодо податків і зборів, які надходять до місцевих бюджетів. У більшості випадків проект кодексу був схвалений.

З метою ознайомлення широкої громадськості з проектом Податкового кодексу в Ужгородському прес-клубі ринкових реформ 19 квітня проведено засідання “круглого столу” за участі працівників податкової служби, представників громадських організацій АППУ, УСПП, малого бізнесу та засобів масової інформації. Цей захід широко висвітлено по радіо, телебаченню, в мережі Інтернету та у друкованих ЗМІ. 20 квітня засідання “круглого столу” з обговорення положень проекту Податкового кодексу проведено з науковцями економічного факультету УжНУ та Закарпатської філії Київського Славістичного університету.

Проведено ряд семінарів з платниками податків - юридичними та фізичними особами, під час яких їх ознайомлено з основними положеннями проекту Податкового кодексу

В ході обговорення проекту Податкового кодексу учасниками заходів відзначено, що даний проект відповідає положенням Концепції реформування податкової системи, знижує податкове навантаження на платників податків. В ньому враховано багато пропозицій та зауважень, які вносилися громадськими організаціями та податковими органами щодо удосконалення податкового законодавства.

Разом з тим, учасники обговорення проекту Податкового кодексу внесли близько 20 доповнень до його положень, що, на думку авторів, зробить законопроект більш зрозумілим, а правила, які ним встановлюються, більш чіткими.

ДПА у Закарпатській області узагальнила ці пропозиції та зауваження і направила їх до ДПА України для врахування при остаточному доопрацюванні законопроекту.

Відділ масово-роз’яснювальнолї роботи та звернень громадян

ДПА у Закарпатській області

 

27 квітня 2007р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів