Верховна Рада отримала докази порушень у Мукачеві

В українському парламенті знову слухали керівників правоохоронних органів, які розслідують надзвичайні події, що сталися під час і після виборів мера Мукачевого в середині квітня.

 

Це вже трет? слухання ?мукачівських? подій, однак як і у попередні рази, правоохоронці не мають остаточних результатів розслідування. Права опозиція звинуватила генеральну прокуратуру у зумисному затягуванні слідства і запропонувала відправити у відставку генерального прокурора Геннадія Василь?ва.
Однак, більший резонанс спричинила заява сержанта міліції Михайла Жумелі, який твердить, що був свідком фальсифікації результатів виборів у місті.
Прокуратура долучила до слідства аудіо- і відеоматеріали, які їм надали депутати від ?Нашої України?, завдяки чому понад 200 осіб із так званих груп підтримки кандидатів були встановлені (йдеться передусім про тих молодих людей, які розгромили кілька дільниць і билися із депутатами), але їхня причетність до безчинств усе ще перевіря?ться.
Власне, саме таке незначне, як на думку депутатів, просування у розслідуванні і стало причиною, через яку ?НУ? висунула вимогу про відставку генпрокурора, звинувативши його у зумисному затягуванні розслідування.
Віце-спікер парламенту Олександр Зінченко, котрий ? керівником робочої групи парламенту з вивчення подій у Мукачеві, визнав критику опозиції виправданою.

 

02 червня 2004р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів