ЗАМАСКОВАНИЙ ВИГЛЯД ПІД СОЛІДНОГО ПІДПРИЄМЦЯ НЕ ДОПОМІГ УГОРЦЮ УНИКНУТИ НЕПРИЄМНОСТЕЙ НА КОРДОНІ

Сьогодні (11.07.07) працівниками митного поста “Ужгород” спільно з прикордонниками попереджено незаконне вивезення тютюнових виробів через українсько-словацький кордон, в результаті чого вилучено й автомобіль порушника.

 

36-річний угорець заїхав в пункт пропуску на автомашині марки “RENAULT LAGUNA”, обравши спрощений вид митного контролю – “зелений коридор”. Митникам він представився підприємцем, який їде до Словацької Республіки здійснювати підприємницьку діяльність (торгівля підшибниками для легкових автівок). Зовнішній вигляд молодого чоловіка, який перед кордоном переодягнувся в солідний костюм, відповідав дійсності. Все було б добре, якби увагу прискіпливого інспектора не привернула... пляшка коньяку, яка вже вдруге подорожувала з добре підготовленим “актором”. Відтак, в боксі поглибленого огляду іномарки, у паливному баку, митниками було виявлено сховище, виготовлене кустарним способом, де було приховано 70 блоків цигарок марок “NEXT” і “RONSON” вітчизняного виробництва. Як з’ясувалося, спритний “підприємець” намагався незаконно провезти через кордон цигарки, на яких в Словаччині він заробив би приблизно 500 доларів США.
Таким чином, порушивши митне законодавство України, угорець позбувся тютюнових виробів на суму майже 1270 грн. й автомобіля, вартістю близько 75 тисяч гривень.

Вікторія Сенгетовська,
прес-секретар Ужгородської митниці

 

11 липня 2007р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів