Запитуєте – відповідаємо

Чи підлягає оподаткуванню податком з доходів фізичних осіб вартість санаторно-курортної путівки для лікування, наданої платнику податку його працедавцем або іншим підприємством?

 

Запитуєте – відповідаємо.

Чи підлягає оподаткуванню податком з доходів фізичних осіб вартість санаторно-курортної путівки для лікування, наданої платнику податку його працедавцем або іншим підприємством?

Михайло Ч, ветеран праці, м.Ужгород

Відповідь:

Відповідно до п. 1.2 ст. 1 Закону України від 22.05.2003 р. № 889-IV “Про податок з доходів фізичних осіб” (зі змінами та доповненнями) дохід платника податку — це сума будь-яких коштів, вартість матеріального i нематеріального майна, інших активів, що мають вартість, у тому числі цінних паперів або деривативів, одержаних платником податку у власність або нарахованих на його користь, чи набутих незаконним шляхом у випадках, визначених пп. 4.2.16 п. 4.2 ст. 4 цього Закону, протягом відповідного звітного податкового періоду з різних джерел як на території України, так i за її межами.

Пунктом 4.3 ст. 4 Закону № 889-IV визначено кінцевий перелік доходів, які не включаються до складу загального місячного або річного оподатковуваного доходу платника податку, зокрема не є об’єктом оподаткування податком з доходів фізичних осіб вартість путівок на лікування на території України платника податку, що надаються йому безоплатно або зі знижкою (у розмірі такої знижки) професійною спілкою, до якої зараховуються профспілкові внески цього платника податку — члена такої професійної спілки, створеної згідно із законодавством України (пп. 4.3.24 п. 4.3 ст. 4).

Враховуючи наведене, а також те, що санаторно-курортну путівку для лікування було надано працедавцем, підстав для застосування пільги, передбаченої пп. 4.3.24 п. 4.3 ст. 4 Закону № 889-IV, немає. Обкладання податком з доходів фізичних осіб вартості вищезазначеної путівки відбувається на загальних підставах за ставкою 15% у 2007 р.

Відділ масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян

ДПА у Закарпатській області

 

02 серпня 2007р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів