Про збір за геологорозвідувальні роботи

ДПІ в м.Ужгороді у зв”язку з надходженням численних запитів платників податків щодо порядку справляння збору за геологорозвідувальні роботи, виконані за рахунок державного бюджету повідомляє

 

ДПІ в м.Ужгороді у зв”язку з надходженням численних запитів платників податків щодо порядку справляння збору за геологорозвідувальні роботи, виконані за рахунок державного бюджету повідомляє, що згідно Інструкції Про порядок справляння збору за геологорозвідувальні роботи, виконані за рахунок державного бюджету, зареєстрованого в Мінюсті України від 16.07.1999р. №474/3767 та затвердженого Наказом ДПА України від 23.06.1999 №105/309 платниками цього збору є всі надрокористувачі, незалежно від форми власності, включаючи підприємства з іноземними інвестиціями, які видобувають корисні копалини на розташованих у межах території України родовищах. Об”єктом обчислення збору за геологорозвідувальні роботи є обсяг видобутих або погашених у надрах корисних копалин. Надрокористувачі самостійно обчислюють збір за кожний звітний квартал, виходячи з обсягів видобутих чи погашених корисних копалин, нормативів збору з урахуванням індексу інфляції та коефіцієнтів. Розрахунки збору подаються протягом 40 календарних днів, наступних за останнім календарним днем звітного (податкового) кварталу, органам державної податкової служби за місцезнаходження родовища корисних копалин. Надрокористувачі сплачують авансові квартальні внески збору до 20 числа третього місяця звітного кварталу і до 20 числа місяця, наступного за звітним кварталом, у розмірі однієї третини суми збору, визначеної у попередньому розрахунку, а сума збору в повному обсязі сплачується протягом 10 календарних днів, наступних за останнім днем граничного строку подання розрахунку.
Від сплати збору за геологорозвідувальні роботи звільняються землевласники і землекористувачі, які здійснюють у встановленому порядку видобуток корисних копалин місцевого значення для власних потреб (тобто без реалізації видобутої мінеральної сировини чи продукції її переробки) або користуються надрами для господарських і побутових потреб на наданих їм у власність чи користування земельних ділянках (п.7 Інструкції). Відповідно до Постанови КМУ від 12.12.1994. №827 підземні води віднесено до корисних копалин загальнодержавного значення, тому дія п.7 Інструкції не розповсюджується на порядок обчислення збору за видобуток підземних вод і за її використання необхідно сплачувати збір за геологорозвідувальні роботи в повному обсязі, незалежно від напрямку використання води. Отже, СПД на балансі яких лічаться артезіанські свердловини, з яких видобувається вода, повинні сплачувати збір за геологорозвідувальні роботи.

Прес-центр ДПІ в м.Ужгороді



 

08 серпня 2007р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів