Щодо засмічення р.Тиса на території Угорщини

Закарпатський облводгосп повідомляє, що під час проходження повені 5-6 грудня цього року, у відповідності до діючих Порядків співробітництва на прикордонних водах, українські органи водного господарства контактували з відповідними органами водного господарства Словаччини і Угорщини

 

Електронне видання Ua-reporter.com з посиланням на інформацію Міністерства охорони довкілля і у справах водного господарства Угорщини, повідомило, що на угорській території біля міста Токай спостерігається забруднення р.Тиса сміттям та комунальними відходами, яке має походження з території України.

Закарпатський облводгосп повідомляє, що під час проходження повені 5-6 грудня цього року, у відповідності до діючих Порядків співробітництва на прикордонних водах, українські органи водного господарства контактували з відповідними органами водного господарства Словаччини і Угорщини. За цей період інформації щодо аварійного забруднення рік Тиса, Уж і Латориця не надходило. На нашу думку, ставити вину України щодо причин аварійного забруднення передчасно.

В рамках прикордонного співробітництва дана інформація уточнюється.

Довідково: р.Уж переходить на територію Словаччини нижче с.Сторожниця Ужгородського району. Після перетину кордону води річки Уж зливаються з водами річок Лаборець, Латориця і Ондава, таким чином утворюючи ріку Бодрог, яка на території Словаччини має протяжність 15 км, а на території Угорщини – 52 км, і в районі міста Токай впадає в р.Тиса.


Інформаційна служба Закарпатського облводгоспу

 

07 грудня 2007р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів