Врятувати "ВЕЛИКУ РАФАНДУ" - врятувати гордість Ужгорода

8 грудня, в Ужгороді, поряд з будинковим прорізом будинку №21, що по наб. Незалежності, відбудуться збори мешканців району "Велика Рафанда" для обговорення кроків протидії самовільної забудови ділянки, що припадає на будинковий проріз. Збори розпочнуться о 12 годині.

 

8 грудня, в Ужгороді, поряд з будинковим прорізом будинку №21, що по наб. Незалежності, відбудуться збори мешканців району "Велика Рафанда" для обговорення кроків протидії самовільної забудови ділянки, що припадає на будинковий проріз. Збори розпочнуться о 12 годині.

Про це повідомили Івана Габора голову Закарпатської обласної організації Української народної партії мешканці району "Велика Рафанда", а також переконливо просили допомогти у вирішенні проблеми самовільної забудови.
За їхніми словами, "вже не один раз намагалися без будь-якого відкритого обговорення заволодіти ділянкою, яка виконує для нас роль життєзабезпечення". Будинковий проріз спроектував знаменитий чеський архітектор з міркувань аерації та інсоляції, а в тім і сучасні санітарні правила передбачають такі прорізи. В разі забудови цього простору припиниться вентиляція двору, зменшиться надходження сонячного проміння в осінньо-зимовий період, утвориться так званий "кам`яний колодязь". Будинковий проріз виконує ще одну важливу протипожежну функцію, а саме забезпечення проїзду великогабаритної пожежної техніки та коридору для екстреної евакуації, адже всі 13 під’їздів будинку виходять у внутрішню частину двору.

Район "Велика Рафанда" збудований у 30-х роках XX століття і утворює архітектурний та парково-ландшафтний ансамбль старої частини міста Ужгород. Ущільнююче будівництво призведе до знищення зелених насаджень і не сприятиме збереженню історичної забудови, - наголошують мешканці та благають всіх не байдужих допомоги, щоб покласти край рвацтву.

Документи

Ужгородський міський голова

Ратушняк Сергій Миколайович

Ужгородська міська рада

Прокурор міста Ужгород

Тацюн Юрій Іванович

Звернення

Щодо неправомірної забудови будинкового прорізу

Мешканці будинку №21, що на наб. Незалежності, міста Ужгорода із занепокоєнням спостерігають, як без будь-яких громадських слухань і відкритого обговорення починається нове будівництво, яке повністю ліквідовує аераційний та інсоляційний проріз у вище зазначеному будинку.

В понеділок 27 листопада 2007 року будівельники швидко огородили цю ділянку парканом, очевидно, для того, щоб мешканці будинку не встигли вжити заходів протидії та отримати допомогу з боку правоохоронних органів і місцевого самоврядування.

Хочемо звернути Вашу увагу на те, що будівництво будь-яких споруд на цій ділянці неможливе, оскільки ця ділянка припадає на пожежний проріз для проїзду пожежної техніки в двір, який оточує будинок.

Крім того, санітарні норми, які враховували архітектори елітного району „Рафанда”, передбачають аераційні та інсоляційні прорізи в будинках, що підтверджується, наказом Міністерства Охорони Здоров’я "Про затвердження Державних санітарних правил планування та забудови населених пунктів" від 19.06.1996 № 173. В результаті забудови мешканці опиняться в кам’яному колодязі без сонця (особливо в осінньо-зимовий період) та повітря. Проведення такого роду будівельних робіт погіршить санітарно-гігієнічну ситуацію, збільшиться шумове забруднення, підвищиться запиленість території.

Нарешті, ущільнююче будівництво на цій ділянці приведе до знищення зелених насаджень і не сприятиме збереженню історичної забудови міста Ужгород.

Враховуючи вище наведене, вимагаємо:

1. Припинити ущільнюючу забудову, нищення історичної спадщини Ужгорода.
2. Демонтувати паркан будівельного майданчика.
3. Відновити функції архітектурного прорізу.
4. Розглянути наше звернення та надати ґрунтовну відповідь у строки, обумовлені Законами України.



Додаток: Підписний лист на 4 аркушах 67 мешканців будинку №21, що по наб. Незалежності, міста Ужгород, які не згодні з проведенням забудови будинкового прорізу між 9 та 10 під’їздами.

Голова Закарпатської обласної організації УНП Іван Габор

Контакт: Павло Зуєв

 

07 грудня 2007р.
-->

До теми

Коментарі:

  1. 2007-12-08 / 16:33:00

    Бютівський міліонер Павло Маєрчик зовсім втратив совість. маму рідну би забудував

  2. 2007-12-08 / 16:24:00

    ТЕЛЕГРАМА
    Київ, Верховна Рада України, Юлії Тимошенко

    Юліє Володимирівно! Ужгородський підприємець-мільйонер Павло Маєрчик (домашня адреса: пров. Чопський,10, юридична адреса: вул. Минайська, 16а, моб. тел. 8-050-317-92-97) вже майже рік як не розплатився зі мною за виконану роботу. Оскільки недавно він дуже потратився на вибори (став депутатом міської ради за цілковито прохідним номером 6 у виборчому списку БЮТ – ну ви ж самі розумієте...), то чи не могли б ви особисто або БЮТ позичити добродієві 203 у.о., які він мені боргує? Тривожу вас із мовчазної згоди пана Павла. Копію телеграми опублікую. Моя адреса: Богдан Яхвак, вул. Заньковецької, 9, кв.118, м. Ужгород, 88018.

  3. 2007-12-08 / 16:15:00

    Він вже не одну ділянку в Ужгороді присвоїв, але і не раз здавався при натиску жителів. Маєрчик голова земельної комісії в міськраді. От такі вони БЮТівці.

  4. 2007-12-07 / 22:50:00

    Ето Павел Маярчик городской депутат от БЮТ себе участок прикарманил. От так они Юлю подставляют.

  5. 2007-12-07 / 16:51:00

    Жители "Рафанды" у вас есть шанс выразить недоверие меру Ратушняку и опубликовать в прессе.А желающих поддержать Вас немало.

  6. 2007-12-07 / 16:44:00

    Хлопці!Вартість цієі ділянки 500000 євро.І Ратушняк очолить ці збори,як колись проти дій кураха та антала.Але зараз він голова в місті і в нього зовсім інша позиція,продати єврейській фірмі іі для отримання надприбутків.Депутати ,як завжди проголосують за девіденти.А Ви хто такі.