Журналістів УП та "5 каналу" не пустили на прес-конференцію

Служби прем'єра Віктора Януковича не допустили журналістів "Української правди" та "5 каналу" на прес-конференцію Януковича у вівторок.

 

Прес-конференція проходила у приміщенні Кабміну, і коли група журналістів підійшла до рамки металошукача на вході до зали, представники охорони відмовилися їх пропускати, мотивуваши тим, що Янукович уже почав виступ.

Журналісти пояснили, що прибули до Кабміну вчасно, оскільки інакше їх не пропустили би на першому контролі на вході до будинку уряду.

Сво? запізнення до зали вони аргументували складними процедурами обшуку речей журналістів на вході до приміщення Кабміну, що спричинило черги на першому пості.

Через деякий час до групи журналістів, яких не пропускали, вийшов помічник Януковича Юрій Каракай. Він завів представника каналу "?нтер", який також запізнився.

На вимоги журналістів "Української правди" та "5 каналу" вийшла представник прес-служби, яка заявила, що нічим не може допомогти в цій ситуації.

Вона не змогла дати відповіді на питання, яким документом регламенту?ться заборона журналістам входити до зали після початку виступу Януковича.

Представник прес-служби також не пояснила, чому застосову?ться вибірковий підхід ? одним журналістам дозволили пройти на прес-конференцію після її початку, а іншим ? ні. Це питання вона порадила адресувати безпосередньо помічнику Януковича Каракаю.

В зв'язку із недопуском "Українська правда" при підготовці матеріалів про прес-конференцію Януковича використала інформацію від колег, які були присутні на заході.

Як відомо, це не перший інцидент служб Януковича з журналістами. Минулого року мас-медіа закрили на ключ в кімнаті для прес-конференцій після закінчення засідання уряду з питань ?ЕП, щоби журналісти не могли поставити незручні питання.

Українська правда

 

31 серпня 2004р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів