в січні у Воловці буде розіграно нагороди національного чемпіонату

привід в черговий раз зібратися разом у орієнтувальників Закарпаття був вагомий у Хусті, на схилах Замкової гори

 

сто років тому, у неділю 31 жовтня 1897 року норвезький спортклуб IK Tjalve провів змагання "Orienteringslob" зі стартом та фінішем у селищі Гротум, що знаходиться в 15 км на північному заході від Крістіанії (сучасного Осло) та в 7 км на північ від Холменколлена – відомого у світі центру зимових видів спорту. Нині та акція вважається першими суспільними змаганнями зі спортивного орієнтування, народженням нового виду спорту…

Тож привід в черговий раз зібратися разом у орієнтувальників Закарпаття був вагомий, і у Хусті, на схилах Замкової гори, вони, на честь ювілею свого виду спорту, розіграли зимовий Кубок Закарпаття. Незважаючи на грудневу негоду боротьба на дистанціях вийшла напруженою. Достатньо сказати, що в змаганнях чоловіків жодного разу на верхній щабель п’єдесталу пошани не зумів пробитися бронзовий призер цьогорічних Всеукраїнських спортивних ігор Георгій Фечо з Ужгороду. На дистанції у заданому напрямку він фінішував другим, поступившись 17-річному першокурснику Мукачівського технологічного інституту Сергію Расчупкіну, а на п’ятикілометровій розміченій трасі і взагалі третім: окрім переможця – студента 4-го курсу МТІ Андрія Расчупкіна, його випередив ще й одноклубник Ференц Гутлебет. В змаганнях жінок обійшлося без сенсації – за відсутності лідерів обласної збірної впевнено перемогла ужгородка Віра Жданович. В інших вікових групах першість вибороли:


Розмічена траса:
Юнаки до 16 років – Вілфрід Ман, Ужгород
Дівчата до 16 років – Ольга Лехман, Хустський район
Юнаки до 14 років – Андрій Соханич, Ужгород
Дівчата до 14 років – Яна Панько, Хуст
Дистанція у заданому напрямку:
Юнаки до 16 років – Ростислав Янкович, Мукачево
Дівчата до 16 років – Валерія Бірюкова, Мукачево
Юнаки до 14 років – Олександр Касьянов, Мукачево
Дівчата до 14 років – Яна Панько, Хуст


У загальнокомандному заліку до призової трійки увійшли команди Ужгороду (тренери Сергій Готра та Олексій Жданович), Хустського району (тренер Василь Кадар) та Хуста (тренер Віктор Шеффер).

В останні дні грудня у Сянках, що на Львівщині, збірна команда Закарпаття зі спортивного орієнтування на лижах, сформована за підсумками змагань, боротиметься за Кубок України, а вже в січні у Воловці буде розіграно нагороди національного чемпіонату.

 

19 грудня 2007р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів