У Москві вийшла перша газета для українців

Українці в Москві нарешті одержали власне друковане видання, однак, як пише тижневик "Корреспондент", його об’єктивність і незаангажованість викликає сумніви.

 

25 серпня вийшов перший номер російськомовної газети "Час Украины", орі?нтованої на українську діаспору.

Перше українське видання в російській столиці повинне обстоювати інтереси українців і висвітлювати найважливіші події в обох країнах. Поки тираж газети склада? лише 10-15 тис. екземплярів на тиждень, хоча в Росії мешка? 4-5 млн українців.

Перший номер "Часа Украины" поширили безкоштовно серед москвичів. Надалі видання доставлятиметься й у ті регіони, де українці мешкають компактно, а саме у Північно-Західний Сибір, на нафтогазові промисли і прикордонні з Україною райони.

Поява друкованого органу, покликаного згуртувати гастарбайтерів, у розпал президентської кампанії не ? випадковою. Як зізнався головний редактор Максим Шевченко, ідея створення газети належала російському політтехнологу Глібу Павловському, який останнім часом виявля? великий інтерес до виборів в Україні.

Новий проект, як стверджу? Шевченко, розрахований на тривалий час і не ? передвиборним.

Щотижня на 16 повнокольорових сторінках "Час Украины" ма? намір висвітлювати, переважно, політичні новини. Причому, головний редактор неприхову?, що на нинішніх виборах його газета буде підтримувати нинішнього прем??р-міністра Віктора Януковича.

 

03 вересня 2004р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів