"МЕРТВЕ МОРЕ" ЗАКАРПАТТЯ ПІД ЗАГРОЗОЮ ЗНИКНЕННЯ

У селищі Солотвино Тячівського району на Закарпатті на території солеруднику стався карстовий провал. Як повідомив керівник прес-центру МНС України Ігор Кріль, провал стався в п’ятницю, 1 лютого, на відстані 60 м від стовбура копальні N8 на площі 35 кв. м. і завглибшки 35 метрів.

 

На три метри спав рівень води у соляних озерах у Солотвині, а подекуди стало видно навіть дно. Тутешні підприємці, які спорудили поблизу соляних озер бази відпочинку "Білий лелека", "Дельфін", "Ельдорадо"(відстань до останньої складає 200 м) та інші, занепокоєні. Бажаючих відпочити тут улітку не бракувало, особливо після того, як учені повідомили, що тутешня насичена сіллю вода заспокоює нервову систему, сприяє лікуванню деяких захворювань шкіри. Та й утопитися тут неможливо: солона вода тримає тіла плавців на поверхні.

Фахівці ж, утім, застерігали від небезпеки відпочинку тут: озера виникли на місці западин землі у колись покинуті соляні шахти. І це западання може тривати... Отож добре, що попередження спеціалістів підтвердилося саме тепер, коли на озерах ніхто не відпочиває.
Потерпілих у результаті провалу немає. Зупинено проведення робіт з відкачування води з шахти.

І. Кроль також повідомив, що було проведене виїзне засідання районної комісії з питань техніки безпеки і надзвичайних ситуацій.
Ситуація знаходиться під контролем головного управління МНС Закарпатської області.

 

04 лютого 2008р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів