В Ужгороді триває підготовка семи потужних інвестиційних проектів

у рамках співпраці Закарпатської облдержадміністрації і проекту Канада-Україна "Регіональне врядування та розвиток"

 

Для покращення інфраструктури області
В Ужгороді триває підготовка семи потужних інвестиційних проектів
Цього тижня в Ужгороді проходить 5-денний семінар для фахівців із методології підготовки інвестиційних проектних пропозицій. Це вже другий етап семінару, який здійснюється у рамках співпраці Закарпатської облдержадміністрації і проекту Канада-Україна "Регіональне врядування та розвиток". У результаті робочі групи за участю міжнародних експертів з Англії та Польщі представлять 7 повноцінних інфраструктурних проектів, розроблених за міжнародними стандартами, які надалі пропонуватимуться на розгляд уряду та міжнародних фінансових інституцій — Світовому Банку, Європейському банку реконструкції та розвитку тощо.

Залучення інвестицій через розроблення і подання до міжнародних фінансових організацій — один з механізмів реалізації Регіональної стратегії розвитку Закарпаття до 2015 року, яку впроваджує обласна влада. За рахунок підтримки донорами проектів, які цього тижня в Ужгороді розробляють фахівці, в область планують залучити до 200 млн.у.о. Всі пропозиції стосуються реформування об’єктів інфраструктури в області згідно з визначеними стратегічними пріоритетами. Координаційну роботу від Закарпатської облдержадміністрації здійснює головне управління економіки під керівництвом Віктора Погорєлова. За його словами фінансова підтримка обраних проектів дозволить частково реформувати інфраструктуру області, допоможе покращити ситуацію в комунальному господарстві, 60% якого по Україні є в аварійному стані.

За словами регіонального менеджера проекту Канада-Україна "Регіональне врядування та розвиток" Марії Попадинець попередньо кожен з районів Закарпаття подавав власні пропозиції, остаточно відібрали 7 проектних ідей. Зокрема для Ужгорода за допомогою проектів планують залучити кошти для модернізації інженерної інфраструктури, запровадити нові механізми збору та утилізації сміття. Також реконструювати каналізаційні очисні споруди. Для Мукачева експерти допомагають фахово підготувати проект "Реконструкції військового аеродрому та створення аеродрому європейського рівня". Рахівчани подали на розгляд пропозицію щодо переведення будівель міста на електроопалення. У Берегові необхідно за допомогою залучених інвестицій реконструювати каналізаційно-очисні споруди в урочищі "Чизай" тощо.
Експерт з Англії Данкан Літч переконаний, що проекти, які опрацьовують на семінарі досвідчені фахівці, мають значні шанси на фінансування. Адже спеціально готуються за міжнародними стандартами і реально відтворюють потреби інфраструктури Закарпаття, повідомили в Ужгородському прес-клубі.

 

11 липня 2008р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів