Закарпаття шукатиме донорів інвестиційних проектів на 200 млн. доларів

7 потужних інвестиційних проектів щодо покращення інфраструктури Закарпаття загальною вартістю 200 млн доларів буде представлено в Києві 30 липня. Кошти під реалізацію проектів планують залучити у світових банківських структур. У розгляді проектів братимуть участь представники Мінекономіки, Світового банку, Європейського банку реконструкції та розвитку тощо.

 

Про це під час презентації проектів в Ужгороді 21 липня повідомив начальник головного управління економіки ОДА Віктор Погорєлов.
Найамбітніша з пропозицій - реконструкція колишнього військового аеродрому у м. Мукачевому і перетворення його на аеропорт європейського рівня. Саме летовище має вигідне розташування - за 40-50 км від угорського та словацького кордонів. Воно є на перетині транспортних шляхів і перебуває за межами міста. За попередніми даними, реалізація проекту обійдеться у 710,7 млн грн. Проект розрахований на 5 років - з 2008 по 2012. За економічними підрахунками, вигоди аеропорт почне приносити через 10 років - у 2018 році. Минулого року колишній військовий аеропорт передано в комунальну власність міста і створено комунальне підприємство "Міжнародний аеропорт "Мукачево".
У розвитку авіасполучень Закарпаття відстає від інших областей України. Діючий в Ужгороді аеропорт обмежений у технічних можливостях. До того ж українські літаки змушені залітати на територію Словаччини на 25-30 км, аби розвернутись. Водночас мукачівське летовище у разі його реконструкції зможе приймати навіть "Боїнг-747".
Серед презентованих проектів 2 стосуються побудови сміттєпереробних заводів в Ужгороді та Виноградівському районі, реконструкції каналізаційно-очисних споруд в м. Ужгороді та Берегові, переведення м. Рахів на електроопалення та побудови в Іршавському районі рекреаційного комплексу.
Розробити проекти відповідно до стандартів міжнародних інвесторів і кредитних інституцій допомогли експерти проекту Канада-Україна "Регіональне врядування та розвиток". Канадсько-український проект співпрацює з двома областями: Закарпатською та Запорізькою.

ZAXID.NET

 

22 липня 2008р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів