Водна стихія не відлякала від Закарпаття туристів

Їх стало вчетверо більше, ніж минулого літа

 

Водна стихія не відлякала від Закарпаття туристів Фахівці пояснюють: тисячі туристів, які планували відпочити на Івано-Франківщині, через повінь поїхали на західний бік українських Карпат.

Садиби, турбази та готелі Закарпаття задихаються від навали туристів. Тисячам людей, які планували відпочити на Прикарпатті, через повінь довелося їхати за Карпати. Тут у зоні стихійного лиха опинилася лише п`ята частина туристичних об`єктів. Основна автомагістраль Київ-Чоп від повені не постраждала. Залізничне сполучення та наявність мобільного зв`язку сприяють гарному відпочинку.

Федір Шандор, керівник туристично-інформаційного центру Закарпаття: `Особливо негативно відобразилося на відпочинку людей у сусідніх регіонах - це відключення мобільного зв‘язку, він важче відновлявся, ніж електроенергія, і почався відтік у цю зону, до Зарапаття`.

Туристи зізнаються: в дорогу збиралися з острахом, але тепер не шкодують. Лише змушені по кілька разів на день запевняти рідних, що з ними все гаразд.

Олена Кирилюк, відпочивальниця з міста Вінниця: `Ми їхали машиною. Ми передзвонили – спитали. Сказали – тут все нормально. Але коли проїжджали Івано-Франківську, Львівську області – було трошки страшно. Ми бачили паводок. Але на Закарпатті, звичайно, не було ніяких проблем. Дорога була чиста. Відпочивати тут добре`.

Наталія Вінчковська, відпочивальниця з міста Червоноград: `Переживали, боялися, бо скрізь у засобах масової інформації чули, що у Закарпатті паводки, люди плавають на човнах. Але передзвонили до адміністратора, заспокоїлися`.

Порожньо лише на полонинах та на Говерлі. Підніматися туди поки що небезпечно. У горах від перезволоження ґрунту можливі селеві потоки. 12 туристів з Харкова майже три доби провели під зливою в горах Рахівщини. Від холоду і голоду їх врятували еменесники.

Федір Філіп, начальник ЦП ГУ МНС України у Закарпатській області: `Буває, що не всі туристи реєструються, потім вже під час виникнення надзвичайної ситуації на днях звернулися іноземні туристи з Польщі, що вони заблукали, і ніхто не знав, де вони знаходяться і треба було проводити пошукові роботи`.


Світлана Ковбиця, Вадим Шишканич
`Факти`, ICTV

 

01 серпня 2008р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів