ДПА у Закарпатській області нагадує: сьогодні – останній термін сплати податку за землю

Використання землі в Україні є платним. Громадяни, в тому числі й громадяни — суб’єкти підприємницької діяльності, які є власниками або користувачами земельних ділянок, земельних часток (паїв), щороку сплачують земельний податок, розмір якого не залежить від результатів господарської діяльності власників землі та землекористувачів.

 

Земельний податок громадянам нараховується податковими органами на підставі державного земельного кадастру, який ведеться місцевими органами земельних ресурсів i включає дані реєстрації права власності, права користування землею, обліку кількості та якості земель, зонування територій населених пунктів, грошової оцінки та інші відомості.

Нарахування здійснюється у розрахунку на рік з оподаткованої податком земельної площі. Під час нарахування земельного податку податковими органами враховується зменшення оподаткованих площ землі щодо громадян, які згідно із законодавством мають право на пільги.

Від сплати земельного податку звільнено інвалідів I i II груп, громадян, які виховують трьох i більше дітей, та громадян, члени сімей яких проходять строкову військову службу, пенсіонерів, осіб, які користуються пільгами відповідно до Закону України від 22.10.93 р. № 3551-XII "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту", громадян, яким у встановленому порядку видано посвідчення про те, що вони постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, в межах граничних норм, установлених Земельним кодексом України.

Слід знати, що право на звільнення громадян від сплати земельного податку мають Верховна Рада АР Крим, обласні, міські, селищні та сільські ради, i в разі скрутного матеріального становища, стихійного лиха або з інших причин громадяни мають право звернутися до них з питань часткового або повного звільнення від сплати податку.

Сплата земельного податку громадянами здійснюється в два терміни рівними частинами: не пізніше 15 серпня та не пізніше 15 листопада, але за потреби платник податку має право сплатити всю суму податку за першим терміном сплати.

Управління оподаткування фізичних осіб

 

15 серпня 2008р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів