Мільярд податківці цього року зібрали на три місяці раніше, ніж торік

"У жовтні найвірогідніше ми план не виконаємо, — зазначила голова ДПА в Закарпатській області Тетяна Шаповалова, — хоча стверджувати це ще рано".

 

Проте за 9 місяців поточного року за рейтинговими показниками Закарпатська податкова з 27 регіонів посіла восьме місце. За словами голови ДПА в Закарпатській області, це достойний показник. Так, за цей період до зведеного бюджету податківцями зібрано платежів понад 1 млрд. 211 млн. грн., що є своєрідним рекордом для обласної податкової. Адже торік мільярдний показник було досягнуто на три місяці пізніше. Основу надходжень складають податок із доходів фізичних осіб, що становить майже 38 % від загальної суми, та ПДВ (27,2 %). Лідирує в динаміці Ужгородський район, надходження тут зросли на 58,2 %. Крім того, Шаповалова зазначила, що за ці 9 місяців суттєво зросли суми ПДВ, сплачені на митниці, вони складають 957 млн. грн., що на 405 млн. грн. більше, ніж торік.
Однак і надалі проблемним питанням для закарпатських податківців залишається відшкодування ПДВ. "Хоча рівень відшкодувань і зріс, усе одно ліквідувати цю проблему на місцевому рівні ми не можемо, бо щоразу росте і кількість заявок на відшкодування", — зазначила Тетяна Шаповалова. Фактично за цей рік відшкодовано ПДВ майже на 200 млн. грн., натомість за 9 місяців заявлено до відшкодування суму понад 271 млн. грн.

РІО

 

27 жовтня 2008р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів