Мукачівські податківці з початку року не допустили незаконне відшкодування податку на додану вартість на суму 15,4 млн. грн.

Запроваджена у квітні нинішнього року електронна система контролю за повнотою нарахування та правомірністю заявленого відшкодування ПДВ дала змогу фахівцям податкової не лише здійснювати профілактику злочинів щодо ПДВ, а й оперативно виявляти нові злочинні схеми ухилення від оподаткування та розкрадання бюджетних коштів.

 

Разом з податковою декларацією з ПДВ подається розшифровка за звітний період в розрізі контрагентів, що дозволяє в електронному вигляді відслідковувати невідповідність відображення платниками ПДВ податкових зобов’язань та податкового кредиту. У разі виявлення помилок податкова надсилає такому платнику ПДВ повідомлення про надання пояснень щодо розбіжностей.

За допомогою аналізу автоматизованого співставлення податкових зобов’язань та податкового кредиту на стадії декларування, органами податкової служби виявляються спроби незаконного відшкодування податку з бюджету, відпрацьовується можливість покращення ситуації щодо своєчасного відшкодування податку на додану вартість платникам, які мають на це право. Відшкодуванню ПДВ з бюджету передує документальна перевірка не тільки суб’єкта підприємництва, що подав відповідну заяву, але й усього ланцюга постачальників аж до виробника чи імпортера.

За результатами перевірок протягом 9 місяців поточного року Мукачівською ОДПІ не допущено незаконне відшкодування податку на додану вартість на суму 15,4млн.грн. Разом з тим, платникам податків відшкодовано 60,3 млн. грн. ПДВ, що у 2,1 раза або на 31,9млн. грн. більше відповідного періоду минулого року.

За матеріалами Мукачівської ОДПІ

 

28 жовтня 2008р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів