Рік тому в Ужгороді було відкрито найкращий туристичний обєкт Закарпаття - велнес-готель "УнгварЪскій"

Ужгород — столиця Закарпаття й апріорі не може не дивувати. Знайомтеся: перший в Україні етновелнес-готель "УнгварЪскій".

 

Ужгород — столиця Закарпаття й апріорі не може не дивувати. Знайомтеся: перший в Україні етновелнес-готель "УнгварЪскій".

Знаєте, як буває: побачиш, приміром, якийсь нестандартний будинок, і уява одразу починає малювати всілякі напвіказкові картини. "УнгварЪскій" — серед таких каталізаторів. У дворик його стилізованої під старовину великої будівлі хочеться в’їхати на кареті, запряженій трійкою гнідих красенів-коней. Не інакше. Потім повечеряти гарним шматком запеченої на величезному рожні косулі. Дивлячись, як поволі згасає вогонь, неквапно випити кухоль елю. А перед сном довго-довго слухати нескінченну пісню вітру...

Проте справжній "УнгварЪс­кій" — не постоялий двір з лицарських романів, а сучасний туристично-рекреаційний комплекс із готелем, більш демократичним у плані цінової політики хостелом, бальнеологічним центром, етнобанним комплексом, бюветом з мінводою, рестораном і дегустаційним залом.

Купання у мідному чані — заняття корисне і приємне. Що ж таке етновелнес, словами до пуття й не поясниш. Зага­лом велнес — як ви знаєте, комплекс процедур, завдяки котрому людина стає здоровішою, красивішою й умиротворенішою. Під "етно" зазвичай розуміють наявність національного колориту, у нашому випадку — традиційних карпатських методів оздоровлення. От про них розповісти слів якраз і забракне. Бо як можна описати запах карпатських трав’яних чаїв та олій? Смак цілющих медових настоянок? Так само, як, не відчувши, відрізнити, танцює по вашій розпареній спині березовий, дубовий, трав’яний чи хвойний віник?.. Але головна фішка бальнеоцентру — купання у величезному мідному чані з підігрітою мінеральною водою. Тут слова безсилі й поготів.
Бальнеоцентр "УнгварЪс­кого" однозначно може пишатися і суперсучасною апаратурою та устаткуванням.

...кухня ресторану, де готують за старовинними рецептами етнічної закарпатської кухні унікальні і, зрозуміло, надзвичайно смачні страви, а також його дегустаційний зал вищі за будь-яку похвалу. Чудові вина, настоянки, наливки, вишукані сири, мед "уприкуску" з надзвичайно цікавими розповідями про історію виноробства, бджільництва та сироваріння... Згадуватимете про все це довго. І з величезним задоволенням!..

Павлина Семиволос, "Дзеркало тижня"

Чекаємо на Вас вулиця Електрозаводська 2, велнес-готель "УнгварЪскій".

 

01 листопада 2008р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів