16 грудня закінчується термін подання заяви на єдиний податок на 2009 рік

Державна податкова інспекція в м.Ужгороді нагадує, що 16 грудня поточного року закінчується термін подання заяви на єдиний податок на 2009 рік.

 

Для переходу на спрощену систему оподаткування, обліку та звітності суб’єкт малого підприємництва подає письмову заяву встановленого взірця до органу державної податкової служби за місцем державної реєстрації. Заява подається не пізніше ніж за 15 днів до початку наступного звітного (податкового) періоду (кварталу) за умови сплати всіх установлених податків та обов’язкових платежів за попередній звітний (податковий) період. Свідоцтво платника єдиного податку для фізичних осіб-підприємців видається за умови наявності платіжного документа, що підтверджує сплату єдиного податку за період не менший, ніж календарний місяць.
Додатково повідомляємо, що спрощена система оподаткування регулюється Указом Президента України в редакції від 28 червня 1999 року №746. Право на її застосування мають ті фізичні особи-підприємці в трудових відносинах з якими перебуває не більше 10 осіб, включаючи членів їх сімей, обсяг виручки яких за рік не перевищує 500 тис.гривень. Також необхідно врахувати встановлені законодавством обмеження щодо видів діяльності, які може здійснювати підприємець на єдиному податку, а також перелік видів діяльності, на які місцевою радою встановлені ставки єдиного податку. Спрощена система оподаткування заборонена при таких видах діяльності: у сфері грального бізнесу, при виробництві, імпорті, експорті і продажі підакцизних товарів; торгівлі тютюновими і лікеро-горілчаними виробами; видобутком і виробництвом дорогоцінного каміння, продажі дорогоцінних металів.
Прес-центр ДПІ в м.Ужгороді



 

04 грудня 2008р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів