ЗА ОДНУ ДОБУ НА ЗАКАРПАТТІ СТАЛОСЯ 7 ПОЖЕЖ‚ ДЕ ДВОЄ ЛЮДЕЙ ЗАГИНУЛО ТА ТРОЄ ТРАВМУВАЛОСЯ

Упродовж доби з 27 на 28 грудня на території області сталося 7 пожеж‚ які забрали життя двох людей, ще троє було травмовано. До слова‚ три пожежі‚ де двоє чоловік загинуло та ще двоє травмувалися‚ сталися в обласному центрі.

 

Перше повідомлення про пожежу в прибудові житлового будинку в м. Ужгород надійшло в оперативно-рятувальну службу о 12:20. Через неправильне влаштування димаря почали тліти дерев’яні бруси перекриття будівлі. 64-річний власник помешкання‚ намагаючись власноруч загасити осередок загорання‚ отримав опіки обличчя першого ступеню. Врятували прибудову від знищення вогнеборці Ужгородського гарнізону. Прямі збитки заподіяні стихією встановлюються.

О 22:25 через необережність при поводженні з вогнем загорілася квартира 42-річного мешканця вулиці Степана Разіна. Вогонь знищив вікна‚ меблі та речі домашнього вжитку на шість тисяч гривень. У ході гасіння пожежі вогнеборці виявили обгоріле тіло власника помешкання.

О 02:10 28-го грудня стурбовані мешканці багатоквартирного житлового будинку‚ що на вулиці Одеській також в обласному центрі‚ повідомили‚ що горить квартира на першому поверсі. В одній із кімнат вогнеборці виявили непритомного 61-річного власника помешкання‚ якого негайно винесли на свіже повітря та надали йому першу невідкладну допомогу. Згодом карета "швидкої" доправила потерпілого у міську клінічну лікарню. В іншій кімнаті, де саме знаходився осередок пожежі, поруч з ліжком, яке вигоріло дощенту, було знайдено тіло невстановленої особи. За словами сусідів‚ це був син господаря. Наразі причина смерті та особа загиблого встановлюються. На думку фахівців пожежної справи‚ до появи вогню в квартирі призвело необережне поводження з вогнем при палінні загиблого. Пожежею були знищені речі домашнього вжитку та пошкоджено меблі на суму 3 тис. грн.

Через необережне поводження з вогнем о 23:06 загорівся житловий будинок в с. Ворочево‚ що на Перечинщині. Під час спроби приборкати пожежу самотужки 60-річний господар отруївся продуктами горіння. Він був доправлений на лікування в терапевтичне відділення центральної районної лікарні. Полум’я наробило збитків на тисячу гривень‚ пошкодивши підлогу та знищивши диван.
З огляду на такий стан справ‚ закарпатські рятувальники в черговий раз звертаються до всіх закарпатців з проханням бути вкрай обережними у поводженні з вогнем‚ електроприладами‚ особливо обігрівальними. Такі нехитрі заходи допоможуть зберегти найголовніше – людське здоров’я та життя‚ не кажучи вже про нажите майно.

Центр пропаганди ГУ МНС в Закарпатській област

 

29 грудня 2008р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів