На Закарпатті намагатимуться не допустити скорочень у сфері культури

В обласному бюджеті передбачено ц.р. 800 тисяч гривень на Програму розвитку культури і мистецтва

 

27 січня на брифінгу в Ужгороді начальник управління культури облдержадміністрації Юрій Глеба повідомив ZAXID.NET, що закладені у державному бюджеті на цей рік кошти для фінансування сфери культури у Закарпатській області - `не такі погані`. `Перспектива розвитку` - термін трохи ризикований. Не можна сказати, що цифри бюджету аж настільки погані. У порівняні з минулим роком в Держбюджеті передбачено на 15,8% більше коштів, хоча торік було найбільше фінансування за всі останні роки. Ці кошти підуть на зарплати та їх підвищення, яке цього року передбачено збільшити у 4 рази, на енергоносії, поточні ремонти. Проте на капітальні видатки - жодної копійки`, - сказав Ю. Глеба.

З його слів, все буде залежати від того, як наповнюватиметься бюджет. `Наскільки буде успішним фінансування, можна буде говорити після І кварталу, - зазначив посадовець. - Наше головне завдання - зберегти мережу закладів культури і спеціалістів. Будемо намагатися не допустити скорочення`.

В обласному бюджеті цьогоріч передбачено ц.р. 800 тисяч гривень на Програму розвитку культури і мистецтва в області. За рахунок цих коштів фінансуватимуть проведення фестивалів, підтримку творчих спілок тощо.


ZAXID.NET

 

28 січня 2009р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів