Фермерство в Іршавському районі: досягнення та перспективи

Спеціалістами ДПІ у Іршавському районі проведено семінар із керівниками фермерських господарств району. Станом на 1 січня 2009 року в Іршавському районі офіційно зареєстровано 91 фермерське господарство, які здійснюють різні види діяльності.

 

Відкриваючи семінар, начальник ДПІ Любомир Петровський проаналізував фінансово-економічну діяльність фермерських господарств району і, зокрема, відмітив, що протягом 2008 року до бюджету надійшло 22 тис. грн. фіксованого сільськогосподарського податку від даної категорії платників.

Найбільш вагомий внесок у сплаті цього податку досягнули фермерські господарства „Лан”, „Відраш”, ”Греблянська толока”, „Мальово”, „Розтіцьке” та „Підгат”. Разом з тим, фермерські господарства мають у користуванні 722 га сільськогосподарських угідь.

За даними обліку, фермерськими господарствами району зібрано понад 1353 т зернових, 788 т кукурудзи на зерно, 210 т картоплі та 183 т овочів. Але до значної кількості фермерів працівники ДПІ мають претензії щодо звітування ними у визначені законодавством терміни та сплати узгоджених податкових зобов’язань. У своєму виступі завідувач сектору МРР та ЗГ ДПІ Іван Веждел розповів про порядок складання та подання розрахунку фіксованого сільгоспподатку, особливості складання звітності з орендної плати за землю та інших питань оподаткування, передбачених Законом України „Про Державний бюджет України на 2009 рік” від 26.12.2008 року № 835 –VІ.

Виступаючі на семінарі відмічали, що на сьогодні фермерські господарства у своїй роботі стикаються з багатьма проблемами, які без підтримки з боку держави вирішити не можна.

За матеріалами ДПІ в Іршавському районі

 

02 лютого 2009р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів