Відомий епатажний закарпатський кондитер Валентин Штефаньо

Закарпатський кондитер збирається взяти участь у кондитерському чемпіонаті світу у 2012 році

 

Відомий епатажний закарпатський кондитер Валентин Штефаньо повернувся з французького міста Ліона, де разом із сестрою брав участь у найбільшій у світі виставці для підприємств харчування та готельного бізнесу. Виставка проходить раз у три роки, закарпатці стали єдиними українцями, які упродовж тижня демонстрували своє вміння шанувальникам солодощів, – розповів Валентин Штефаньо ЗІКу.

Валентин та Валентина представляли на виставці всесвітньо відому шоколадну фірму DGF і створили кілька скульптур з шоколаду та карамелі, найцікавіші з яких – два дерева: цукрове та какао-бобове.

Під час виставки проходили кілька чемпіонатів світу – кондитерський, куховарський, цукровий та хлібобулочний. "Цього разу ми участі не брали, оскільки минулого року вже були задіяні у Парижі на кондитерському чемпіонаті, де зайняли 4-те місце, – розповів Валентин, – зате записалися разом із сестрою на змагання у 2012 році".

Тим часом ужгородський кондитер вже готується до Великодня. Каже, що працює над створенням великого шоколадного яйця, більше метра у діаметрі. Закарпатці не стали їсти менше солодощів через економічну кризу, каже Валентин, напевно, не можуть відмовити собі у насолоді.

Довідка ЗІКу.

У 2008 рік Валентин Штефаньо взяв участь у чемпіонат світу серед кондитерів у Парижі і зайняв 4-те місце.

 

13 лютого 2009р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів