НА ІРШАВЩИНІ ЧАДНИМ ГАЗОМ ОТРУЇЛАСЯ ВСЯ СІМ’Я

Близько полудня у чергову частину Іршавського РВ ГУМВС надійшло тривожне повідомлення від жителя с.Заріччя про те, що він виявив мертвою сім’ю рідної сестри.

 

На місце пригоди негайно виїхала слідчо-оперативна група на чолі з начальником райвідділу підполковником міліції Іваном Гольчею, фактично на ноги був піднятий ледь не весь особовий склад цього підрозділу. Правоохоронці детально оглянули помешкання, опитали сусідів і брата померлих. З’ясувалося, що вранці хлопець навідався до будинку сестри, постукав у двері, але ніхто не відчиняв. Юнакові це видалося досить підозрілим, тож він заходився телефонувати родичам. І знову було глухо. Далі зарічанець поїхав у справах у райцентр, а коли повернувся у село, то ще раз пішов до помешкання сестри. Довго стукав, проте і цього разу йому так ніхто й не відчинив. Хлопець чув тільки звуки мобільного телефону.

Тривожні передчуття неприємним холодком ятрили душу. Те, що в будинку сестри у цю пору нікого не було, дивувало і бентежило. Жінка та її чоловік – люди працьовиті, тому не марнували б час на якісь походеньки по селу. Про поїздку за межі населеного пункту вони також нічого не говорили, адже буквально напередодні святкували новосілля. До того ж, у подружжя була дочка-школярка, і вона мала б бути у навчальному закладі.

Юнак вирішив розпитати сусідів, чи, бува, хтось не бачив його родичів або щось чув. Саме від них він довідався, що трохи раніше по дівчинку заходили подруги зі школи і також змушені були піти. Зрозумівши, що в будинку сестри коїться щось неладне, хлопець розбив скло на вхідних дверях комори, котра з’єднувала кухню і житлове приміщення на першому поверсі будівлі. Відразу на кухні він наштовхнувся на мертве тіло своєї сестри. У великій кімнаті на підлозі виявив племінницю, а на дивані – сестриного чоловіка. Вони також уже були бездиханні.

Як повідомила нам співробітниця Іршавського РВ ГУМВС капітан міліції Віта Горзов, за висновками експертів, сім’я отруїлася чадним газом. Працівники міліції висунули кілька версій загибелі людей. На тілі покійних слідів насильства не виявили. Однак співробітники міліції не виключали, що смерть зарічанської родини могла бути на чиїйсь совісті. Адже загиблі були заможними людьми, вирощували на продаж овочі. Буквально напередодні подружжя заселилося у новобудову. Три тижні тому закінчили ремонт і облаштування першого поверху будинку. За день до трагедії сім’я разом з друзями відзначала новосілля, ніщо не віщувало біду…

Обстеживши будинок, фахівці дійшли висновку: тут неправильно встановлена вентиляція. Можливо, саме ця обставина і спричинила накопичення у приміщенні чадного газу. А він, як відомо, -- підступний та невблаганний убивця.

Ігор СТЕФАНЕЦЬ,
ВЗГ ГУМВС України в Закарпатській області

 

20 лютого 2009р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів