Мукачівські БЮТівці проти підняття тарифів на перевезення

Мукачівська міська організація партії "ВО "Батьківщина" звернулася до виконкому Мукачівської міської ради з пропозицією не підвищувати тарифів на проїзд у маршрутних таксі міста. БЮТівці також звернулися до Антимонопольного комітету в Закарпатській області й Державної інспекції з контролю за цінами в Закарпатській області з проханням перевірити обґрунтованість підняття ціни.

 

Річ у тім, що днями місцеві ЗМІ оприлюднили проект рішення Мукачівської міської ради "Про тарифи на перевезення пасажирів міськими автобусними маршрутами", згідно з яким пропонується "Погодити тарифи перевізникам на перевезення одного пасажира автобусами, які працюють у режимі руху маршрутне таксі в розмірі 1 гривня 40 копійок (проти діючого тарифу 1,1 грн.), як для автобусів пасажиромісткістю до 17 осіб так і пасажиромісткістю понад 17 осіб".
Виконком Мукачівської міської ради хоче затвердити нові тарифи на міські пасажирські перевезення, мотивуючи це тим, що "… діюча вартість проїзду не відповідає рівню фактичних витрат на паливно-мастильні матеріали, запасні частини, вартість шин та запасних частин до автотранспорту, рівню мінімальної заробітної плати".
Бюро Мукачівської міської організації партії "ВО" Батьківщина" не погоджується з подібними аргументами, оскільки, вважає, що лише клопотання зацікавлених перевізників може бути реальною причиною для підвищення ціни.
Нема підстав підвищувати вартість проїзду, оскільки більшість маршрутних таксі працюють на газі, який значно дешевший, ніж бензин. Крім того, самі маршрути за протяжністю не розмежовані, відповідно розрахунок цін здійснюється на всю протяжність, а більшість пасажирів проїжджають лишень частину шляху.
Мукачівська міська організація партії "ВО "Батьківщина" вважає що Виконкому Мукачівської міської ради потрібно залишити діючі тарифи, незважаючи на тиск деяких перевізників, адже у час економічної кризи для пересічного мукачівця має вагу кожна копійчина, а будь-яке підвищення тарифів б’є по кишені.

Всі мукачівці, які проти підвищення тарифів, можуть звернутися за адресою: м. Мукачево, вул. Достоєвського 7/5 (старий пасаж) громадська приймальна БЮТ, тел. 4-90-64

Прес-служба БЮТ в Закарпатській області

 

23 березня 2009р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів