За минулу добу на Закарпатті сталося 2 пожежі, економічні втрати від яких склали 50 тисяч гривень

У зв’язку із зростанням кількості пожеж, загиблих та травмованих на пожежах, ГУ МНС України в Закарпатській області звертається до мешканців нашої області бути обачними у поводженні з вогнем та дотримуватися правил пожежної безпеки.

 

За минулу добу на Закарпатті сталося 2 пожежі, економічні втрати від яких склали 50 тисяч гривень. Вогонь пошкодив літню кухню та автомобіль. Зафіксовано один неправдивий виклик підрозділів МНС. Здійснено один виїзд на гасіння сміття на відкритій території (Мукачево). Під час гасіння пожеж врятовано матеріальних цінностей на 52 тисячі гривень. Дев’ятий день найбільш складна пожежна обстановка на Ужгородщині, де виникло 26 відсотків всіх обласних загорянь минулого тижня. Найчастіше пожежі стають наслідком коротких замкнень, несправних електромереж та необережного поводження з вогнем, від цих причин виникло 42 відсотка всіх загорянь минулого тижня.

З початку року на Закарпатті вже сталася 191 пожежа, тільки прямі матеріальні збитки від яких склали 1 мільйон 257 тисяч гривень. На пожежах загинуло 18 дорослих та 1 дитина, ще 9 дорослих та 1 дитину було травмовано. Під час гасіння пожеж врятовано 3 людей.

Пожежі:

26 березня о 13:38 оперативно-координаційний центр ГУ МНС України в Закарпатській області надійшло повідомлення про пожежу в літній кухні в селі Лозянське Міжгірського району. До місця пригоди було одразу направлено чергову варту СДПЧ-14 по охороні селища Міжгір’я. Незважаючи на те, що господар на час виникнення пожежі знаходився вдома, вогонь набув значних обертів та почав загрожувати поруч розташованим житловому будинку та хліву. Пожежникам знадобилося 25 хвилин, щоб локалізувати вогонь, після чого він перестав поширюватися та ще стільки ж аби остаточно його ліквідувати. Полум’я, за висновками фахівців органів Державного пожежного нагляду, з’явилося внаслідок недотримання домашніми правил пожежної безпеки при експлуатації пічного опалення. У дерев’яної літньої кухні пошкоджена стіна на площі 16 квадратних метрів та частина шиферної крівлі. Окрім самої споруди постраждало ще й майно власника оселі, внаслідок чого економічні втрати від пожежі склали близько 30 тисяч гривень. ГУ МНС України в Закарпатській області нагадує закарпатцям, що стовідсотковою запорукою уникнення пожеж є безумовне дотримання правил пожежної безпеки.

ЦП ГУ МНС в Закарпатській області

 

27 березня 2009р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів