Закарпаття все ще котиться у прірву

Ми уже повідомляли про те, що в нашій області найбільший спад виробництва за минулий рік. Однак і перші місяці цього року так само стали для Закарпаття провальними.

 

Як повідомляє прес-служба "Народної самооборони", посилаючись на дані статистики, за січень—лютий цього року обсяги промислового виробництва у Закарпатській області скоротилися на 48,1 %. Це найвищий показник в Україні.
Будівельна галузь різко падає, і обсяги будівництва складають усього 37 % від показників минулого року. Експорт продукції впав до катастрофічно низьких показників, і становить 32,7 % від минулорічних показників. Товарообіг роздрібної торгівлі впав на 18,7 %, що свідчить про стрімке падіння купівельної спроможності й зубожіння населення краю.
Загальна сума заборгованості з виплати заробітної плати становить 10 млн. 887,7 тис. грн. і зростає ще на 2 млн. 662, 3 тис. грн. Кількість безробітних зросла на 33,5 %. Вперше в області за всю історію незалежності України почався процес скорочення чисельності населення області.
Йде стрімке скорочення виробництва продуктів харчування — на 29,4 %, у тому числі яловичини, свинини, ковбаси, борошна, крупи. Різко впало виробництво у легкій промисловості — на 29,9 %, обробка деревини та виробів з деревини скоротилася на 29,2 %.
У сільськогосподарській галузі відзначається різке подорожчання молочних продуктів, м’яса, м’ясопродуктів, хліба та хлібобулочних виробів, цукру, риби та інших продуктів харчування. Фінансовий результат Закарпатської області — збитковий. Прибутки становлять 36,2 млн. грн., а збитки — 45,5 млн. грн. Збитки порівняно з минулим роком зросли на 12,5 млн. грн.
Заборгованість зі сплати за житлово-комунальні послуги складає 155,1 млн. грн., за електроенергію — 186 млн. грн.
Із наведених цифр можна зробити невтішний висновок — колись процвітаюча область через недолуге і непрофесійне керівництво з боку Закарпатської обласної державної адміністрації котиться до економічної прірви.
Чи зупиниться цей катастрофічний процес?

РІО

 

28 березня 2009р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів