Євросоюз вимагає вільних виборів в Україні

Європейський Союз закликав керівництво України забезпечити всі необхідні умови для проведення вільних і справедливих президентських виборів цієї осені - у відповідності з міжнародними зобов'язаннями Києва перед Радою Європи і ОБСЄ.

 

У заяві ?вросоюзу мовиться, що беручи до уваги умови, в яких проходить виборча кампанія, ?С наголошу? на першочерговому значенні для справедливої і прозорої кампанії свободи ЗМ? і свободи слова.

?вропейський Союз наголосив на тому, що вважа? Україну ключовим сусідом і стратегічним партнером, який ? важливим гравцем для регіональної і глобальної безпеки.

Заява ?вросоюзу надійшла в той час, як у Ки?ві представники Парламентської асамблеї Ради ?вропи оголосили, що розраховують на внесення коректив до кампанії виборів президента держави.

Промовляючи на прес-конференції у Ки?ві, члени спостережної місії ПАР? заявили, що ці корективи мали б стосуватися нейтральності висвітлення виборчого процесу у ЗМ?, невтручання державних органів та прозорості проведення самого голосування.

 

29 вересня 2004р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів