Закарпатська облрада вимагає від МОСКАЛЯ публічного вибачення за "фракцію смертників" і просить Верховну Раду дати оцінку діям нардепа

Звернення до комітету з питань регламенту, депутатської етики та забезпечення діяльності Верховної Ради України з проханням дати належну оцінку діям народного депутата України Геннадія МОСКАЛЯ депутати Закарпатської облради ухвалили під час засідання 24-ї сесії V скликання, яке відбулося 24 квітня.

 

"Ми депутати Закарпатської обласної ради V скликання, що представляють різні політичні сили, відстоюють різні ідеологи, звертаємося із спільною заявою. Народний депутат України Геннадій МОСКАЛЬ останнім часом у своїх виступах на телебаченні, у коментарях на сторінках різних газет та Інтернет-видань щоразу, коли йдеться про Закарпаття та його жителів, дозволяє собі на всю Україну висловлюватися упереджено, нав’язуючи тисячам співвітчизників свої міркування і домисли, які наносять моральний удар багатьом людям", — такими словами починається звернення.

В ньому, зокрема, йдеться про те, що нещодавно Г. МОСКАЛЬ оприлюднив на сторінках Інтернет-видань та окремих друкованих ЗМІ заяву щодо неправдивих причин смерті депутатів Закарпатської облради Марії ДІМІЧ та Михайла ТУРЯНЧИКА, а також колишнього заступника начальника управління з питань майна комунальної власності облдержадміністрації Івана ТУРЯНЧИКА. У цій заяві нардеп просить Міністра внутрішніх справ України Ю.В. ЛУЦЕНКА створити комісію з числа працівників центрального апарату МВС України і перевірити факти смерті, провести ексгумацію та судово-медичну експертизу.

Депутатів Закарпатської облради також обурив той факт, що одну найбільших фракцій в облраді Г. МОСКАЛЬ назвав фракцією "смертників".

"Такий випад нардепа вважаємо неприпустимим, грубим, аморальним т таким, що принижує честь, гідність депутатів Закарпатської облради, в якій зібралися високоосвічені, авторитетні, компетентні люди з неабияким досвідом у розв’язанні економічних і соціальних проблем краю", — наголошується у зверненні.

Депутати також говорять про те, що висловлюватися на адресу покійних неналежним чином є аморально, тим більше, що названі в повідомленні МОСКАЛЯ депутати облради за життя були знаними, шанованими людьми.

Закарпатські обранці також заявляють, що вони "проти перетворення чужої біди на шоу з одним політиком, якому бракує сміливих, прагматичних ініціатив у парламенті, і який, схоже, потерпає від дефіциту слави".

"Ми засуджуємо дії Геннадія Москаля і вимагаємо від нього дотримання вимог чинного законодавства нашої держави, зокрема Закону України "Пре статус народного депутата України", відповідно до якого у своїй діяльності народний депутат повинен дотримуватися загальновизнаних норм моралі завжди зберігати власну гідність, поважати честь і гідність інших народних депутатів, службових та посадових осіб і громадян; утримуватись від дій, заяв та вчинків, що компрометують його самого, виборців, Верховну Раду України державу", — говориться у зверненні.

З огляду на все це, депутати Закарпатської облради вимагають від Геннадія МОСКАЛЯ публічно вибачитися перед родинами покійних та обласною радою, а Верховну Раду України — дати оцінку таким діям народного депутата.

Вл. інф.

 

27 квітня 2009р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів