Президент FATF: Україна може одержати статус спостерігача в організації

Президент FATF Клаес Норгрен повідомив, що звернення України про надання країні статусу спостерігача в FATF буде розглянуто незважаючи на те, що зараз такий статус надається лише організаціям.

 

Про це сказано в офіційному листі президента Міжнародної групи з боротьби з фінансовими зловживаннями (FATF) прем"?р-міністру України Віктору Януковичу і першому віце-прем"?р-міністру, міністру фінансів Миколі Азарову.

У листі, зокрема, повідомля?ться, що політична заява українського уряду зі зверненням про надання країні статусу спостерігача в FATF буде доведена до відома країн-членів організації на наступному пленарному засіданні.

"З того часу, як Україна була включена до списку країн і територій, які не співробітничають у сфері боротьби з відмиванням грошей (NCCT), Україна досягла великого прогресу в розвитку й удосконаленні ефективної системи протидії легалізації злочинних капіталів, що в підсумку привело до виключення України з цього списку в лютому 2004 року", - підкреслив президент FATF.

Клаес Норгрен також висловив надію на подальше конструктивне співробітництво уряду України з контрольною групою FATF у процесі інтеграції України в глобальну мережу боротьби з відмиванням "брудних" грошей і фінансуванням тероризму.

 

09 червня 2004р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів