За 9 місяців до Зведеного бюджету Ужгород надійшли 322 млн. грн.

12 жовтня 2009 року року відбулась прес-конференція начальника ДПІ в м.Ужгороді Марії Бадиди присвячена підсумкам роботи інспекції за 9 місяців 2009 року.

 

12 жовтня 2009 року року відбулась прес-конференція начальника ДПІ в м.Ужгороді Марії Бадиди присвячена підсумкам роботи інспекції за 9 місяців 2009 року. У прес-конференції також взяли участь заступник начальника ДПІ в м.Ужгороді – Любов Зюріна та заступник начальника ДПІ в м.Ужгороді Юрій Сарай.
Марія Бадида, яка відкрила чергову зустріч з журналістами розповіла, що завдяки проведенню різних дієвих заходів по посиленню контролю за дотриманням податкового законодавства, ліквідації заборгованості перед бюджетом, за 9 місяців 2009 року до Зведеного бюджету надійшло податків на загальну суму 322347,8 тис.грн., що становить 100,6% до відповідних планових завдань. До Державного бюджету мобілізовано 172126,3тис.грн, що становить 101,4% до доведеного плану. До місцевого бюджету надійшло 150223,5 тис.грн., що становить 99,7% до запланованого. Найвищі темпи приросту сплачених до сум у розрізі податків та зборів до відповідного періоду минулого року забезпечено по акцизному збору – 301%, платі за землю – 115,0%,, місцевим податкам і зборам – 105%. Керівник податквого органу міста наголосила, що основною проблемою на сьогодні в роботі служби є ріст податкового боргу, загальна сума якого станом на 1 жовтня становить 23,6 млн.грн. В основному зростання податкової заборгованості, за словами Марії Бадиди, зумовлене у звязку з значними донарахуваннями за результатами контрольно-перевірочної роботи інспекції, а також росту заборгованості в сфері житлово-комунального господарства. Заступник начальника ДПІ в м.Ужгороді Юрій Сарай доповнив, що є певні проблеми в наповненні місцевого бюджету. За його словами, одним з основних бюджетоутворюючих податків є податок з доходів фізичних осіб, а у зв”язку з світовою фінансовою кризою багато підприємств скоротили працівників, або ж перевели їх на неповний робочий день, тому і зменшили відрахування цього виду податку. Хоча, на думку Юрія Сарая, багато приватних підприємців просто прикриваються кризою, щоб неофорляти найманих працівників, виплачувати зарплату „в конвертах”. Тому міські податківці в четвертому кварталі продовжуватимуть практику обстеження місць здійснення підприємницької діяльності з метою виявлення незареєстрованої робочої сили.
Заступник начальника ДПІ в м.Ужгороді Любов Зюріна детальніше зупинилася на роз”ясненні розпорядження КМУ від 12.09.2009р. №1178-р „Питання загального реєстру податкових накладних”, яким передбачено, що реєстрація податкових накладних відтепер буде здійснюватися в Загальному реєстрі податкових накладних. З метою відпрацювання процедур реєстрації податкових накладних та упорядкування процедури ведення Реєстру запровадження такої реєстрації передбачається здійснювати в три етапи: з 1 листопада 2009 року запроваджуватиметься реєстрація податкових накладних із сумою податку на додану вартість, зазначеною в одній податковій накладній, понад 1 млн.грн., з 1 січня 2010 року - понад 500 тис.грн., з 1 квітня 2010 року - понад 100 тис.грн. Процедура реєстрації передбачає, що відомості з податкової накладної заносяться до Реєстру, і після внесення інформації про таку податкову накладну до Реєстру податкова накладна надається покупцю товарів або послуг . При цьому, платник податку — покупець матиме можливість співставити інформацію в отриманій ним податковій накладній з даними Реєстру. За словами Любов Зюріної порушення постачальником товарів (послуг) порядку реєстрації податкових накладних даватиме органам податкової служби право на проведення перевірки достовірності сум податкових зобов’язань, визначених платником податку — постачальником товарів (послуг), та, відповідно, приймати рішення щодо підтвердження чи не підтвердження права платника податку — покупця на включення сум податку на додану вартість по таких податкових накладних до складу податкового кредиту.
Наостанок міські податківці відповіли на запитання присутніх представників ЗМІ, яких в основному цікавила робота податкової інспекції в напрямку перевірочної роботи грального бізнесу та ринків обласного центру.


 

13 жовтня 2009р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів