Скандал: закарпатські регіонали підтримали Анатолія Гриценка!!!

Яка причина, що запеклі першопрохідці Партії регіонів покидають її і підтримують Анатолія Гриценка?

 

Розчарування в діях і обіцянках лідерів Партії регіонів у її запеклих прихильників і першопрохідців розпочалось на Іршавщині вже давно, а протистояння особливо яскраво намітилось вже з березня 2009 року. Проблемних питань у житті районної організації вистачало, про що систематично інформувалось обласне керівництво. Але за три попередні роки ні сам голова п. Ледида О.О., ні його заступники з колективом не зустрілись. Натомість нам було запропоновано всі питання вирішувати самостійно, що нами і виконувалось: наведено лад в районній, міській та первинних партійних організаціях, а зрадників за порушення Статуту партії було притягнуто до дисциплінарної відповідальності. Проте усупереч вимогам Статуту думкою колективу Ледида О.О. знехтував, а сам раптом став на сторону тих, хто партійні інтереси зрадили. Розібравшись у ситуації, що склалась в районі як з людської так і з правової точки зору партійці зрозуміли: на підтримку з боку обласного керівництва, а саме Ледиди О.О. сподіватись не доводиться, бо вже давно він не захищає їх інтереси, а лише тих, які йому наказують, бо виявляється саме вони реально допомогли йому очолити обласну організацію Партії регіонів.

Все почалося із того, як влада "купила" чотирьох членів Ради Іршавської районної організації Партії регіонів, депутатів районної ради Горзова А.А., Кузьму В.Ю.(йому безкоштовно передано у власність земельну ділянку, та дано дозвіл на відкриття ринку), Завидняка І.І.(його призначено на посаду директора комунального підприємства "Друкарня"), Химинця Ю.Ю.(влада призначила його на посаду начальника відділу з питань надзвичайних ситуацій Іршавської РДА). Наслідки не забарились. Вони перестали працювати на благо Партії регіонів, на підняття її рейтингу, перестали представляти та захищати рядових членів партії. При цьому Завидняк І.І. та Кузьма В.Ю. були заступниками голови Іршавської районної організації ПР.

27 травня 2009 року на засіданні Ради Іршавської районної організації Партії регіонів було дано належну оцінку діям вище зазначених осіб і прийнято рішення визнати незадовільною роботу Химинця Ю.Ю. – члена Ради, голови Ільницької сільської партійної організації ПР, а вже на засіданні 20 липня ц.р. при обговоренні питання партійної і виконавчої дисципліни за порушення вимог Статуту партії йому оголошено догану. Аналогічні стягнення були накладені на Кузьму В.Ю., Завидняка І.І. та Горзова А.А. Їм було запропоновано визнати недоліки та знову почати працювати на підвищення авторитету Партії регіонів. Після закриття засідання Ради 20 липня 2009 року Кузьма В.Ю. (член Ради, заступник голови Іршавської районної організації ПР) усвідомивши свою провину написав заяву про вихід з партії.

Після цих подій у справу втрутився голова Закарпатської обласної організації ПР Ледида О.О., який не лише став на стороні зрадників, почав їх усіляко підтримувати. Розпочались ігри, бо підкилимні домовленості з (керівниками) впливовими особами області стали очевидними. Вже незабаром місцеві керівники партії "Єдиний центр" в особі в.о. голови Іршавської районної державної адміністрації Добромільського П.П. та бувшого голови Іршавської РДА Хохлова М.М. – (який, до речі, на той час "перебував на лікарняному"), почали по черзі "зв’язуватись" з членами Ради Іршавської районної організації Партії регіонів та, як вони запевнили, з відома Ледиди О.О. вносити цікаві пропозиції. Одному запропонували безкоштовно земельну ділянку, іншому - керівну посаду в райдержадміністрації, третьому – очолити у районі передвиборчий штаб кандидата в Президенти Януковича В.Ф.(???), до інших спрямували силові структури для перевірок і т.д. і т.п. Це було зроблено для того, щоб вже на найближчому засіданні Ради 13 серпня виключити з Партії регіонів діючого голову Іршавської районної парторганізації. Виникає питання , які політичні сили і хто реально в Закарпатській області керує Партією регіонів, хто ті люди, які "допомогли" Ледидові очолити її?

13 серпня 2009 року на засідання Ради Іршавської районної організації ПР 2/3 присутніх членів Ради було прийнято рішення виключити з партії Горзова А.А., Завидняка І.І., Химинця Ю.Ю. за порушення ними вимог Статуту партії. Та знову втручається Ледида О.О.. Він терміново направляє до Іршавської районної організації "свою" обласну ревізійну комісію, яка 21.08.2009 року, після поверхового, однобокого вивчення справи, підтасувавши дані, не беручи до уваги пояснення самих діючих членів Ради Лутака, Цогли, Маюрця, Семака, Канчія приймає рішення пропонувати Раді Закарпатської обласної організації ПР всі рішення Ради Іршавської районної організації від 13.08.2009 року скасувати, а самого керівника районної організації відсторонити від виконання ним обов’язків голови. Після цього, 25 серпня 2009 року Ледида О.О. терміново (за дві години) скликає Раду Закарпатської обласної організації і приймає на ній ідентичні рішення.

З того часу, у відповідності до вимог Статуту Партії регіонів, в Іршавській районній організації 29.08.2009 року та 18.09.2009 року були проведені районні конференції та відбулось кілька засідань Ради. Зрозуміло, що п. Ледиді О.О. це не до вподоби і він відповідно не визнав результати районних конференцій мотивуючи тим, що на його думку вони не легітимні. І це при тому, що на конференції були присутні 48 з 58 делегатів, тобто більше 2/3 з обраних на конференцію (фактично голів сільських партосередків). Більше того, на посаду голови Іршавської районної організації Партії регіонів на районну конференцію 18 вересня 2009 року було запрошено призначеного одноосібно Ледидою О.О., керівника виборчого штабу кандидата у Президенти Януковича В.Ф. - Клим Івана Дмитровича, який особисто на конференцію так і не з’явився. Він мотивував це тим, що після перемовин з Ледидою О.О. йому було запропоновано не йти на цю "нелегітимну" конференцію, а організувати "своїх" делегатів і провести "свою" конференцію 30 вересня 2009 року, що і було реалізовано Климом І.Д. в подальшому.

Обурившись і не згодившись із думкою обласного керівництва та висновками керованої ревкомісії іршавська делегація домоглась в м. Києві зустрічі з п. Азаровим М.Я, який її прийняв, але у зв’язку з терміновим викликом передоручив заслухати побажання п. Білоблоцькому М.П.. Останній вислухавши нас, отримавши оригінали протоколів зборів, касаційних скарг, дисків відеозаписів конференцій, засідання Рад та звернень до голови Партії регіонів Януковича В.Ф., нас запевнив, що буде проведена детальна перевірка і дана відповідь на наші звернення та апеляційні скарги. Все було зроблено у відповідності до вимог Статуту, партійної етики та згідно норм діючого законодавства. Пройшов час, але, нажаль і з м. Києва наша делегація не отримала ніякої відповіді з порушених питань. Як виявилось, теза на агітаційних плакатах "Твоя думка буде врахована і почута" навіть щодо однопартійців залишається лише порожніми словами.

26 вересня на засіданні Ради Закарпатської обласної організації ПР, без повідомлення всіх її членів було розглянуто ряд питань, серед яких і питання щодо політичної ситуації в Іршавському районі. Виникає питання, як можна розглядати таке питання навіть не попередивши про це члена Ради від району Поповича М.М.? А сам він випадково довідавшись і таки прибувши на засідання почув наступне: "Навіщо Ви прийшли, якщо я Вас не викликав і навіщо Ви привели із собою людей?". На дане засідання прибуло більше 20 членів партії Іршавської районної організації ПР, які намагались довести п. Ледиді О.О. свої зауваження і бачення ситуації, що відбувається в Іршавському районі насправді. Пороте п. Ледида О.О. не допустив їх на засідання і в грубій формі заявив, що їх сюди не викликали. Вже тільки після засідання і прийнявши не одноголосно навіть під тиском "потрібне" рішення Ради, зустрівшись у дверях він змушений був вислухати прибувших членів партії Іршавської районної організації. Як і керівники в столиці він дуже поспішав і мотивуючи тим, що не має часу і дуже зайнятий, а тому не може їх вислухати. При цьому все ж таки твердо пообіцявши однопартійцям, що 30 вересня 2009 року на конференції не буде ставитись питання про обрання голови Іршавської районної організації ПР, а тільки питання пов’язані з виборами кандидата в Президенти Януковича В.Ф..

Як і передбачалось і цього разу п. Ледида О.О. свого слова не дотримав, а навпаки дозволив на сміх людям з порушенням всіх статутних норм і правил провести конференцію, на якій і відбулось нелегітимне обрання нового голови Клима Івана Дмитровича. Як після цього можна вірити таким керівникам як Ледида О.О. та йому подібним?

30 вересня 2009 року не довівши жодної інформації головам первинних осередків у приміщенні райспоживспілки зібрали по 5-8 людей з різних сіл і міста: сватів, кумів, людей, які раніше ігнорували і називали членів Партії регіонів бандитами, а також таких, що не є членами партії, що суперечить Статуту партії. Розпочали зібрання і оголосили його "конференцію", де головуючим був Голова партії "Третя сила" Устич Василь Іванович. Мабуть не найшлось більш грамотнішого члена із самої Партії регіонів. На даному зібранні "конференції" був також присутній і п. Ледида О.О., голова ревізійної комісії Феєр В.І., заступник Закарпатської обласної організації ПР Бушко І.І. та обласний депутат, член Ради ЗООПР Швардак В.В.. Напередодні п. Ледида О.О. дозволив взяти участь у конференції і діючим головам партосередків Іршавської районної організації ПР, які зареєстровані органами юстиції і є легітимними. Більше ніж у 45 первинних партійних організаціях були проведені збори, рішенням яких було делеговано, що зафіксовано у протоколі, до участі у конференції 30.09.2009 року конкретних осіб, згідно списку погодженого в розмові з Ледидою О.О. та Климом І.Д.. Делегати прибули на конференцію, але увійти і прийняти участь в ній їм не вдалось. На дверях стояла охорона, а саме зять Клима І.Д. та його сват Лендєл В.В., які не маючи ніякого юридичного права, не допустили обраних делегатів до участі у вище згаданій конференції. Також на конференцію не був запрошений і Попович Михайло Миколайович, який на той час обіймав посаду Голови Іршавської районної організації Партії регіонів, хоча була змога і зателефонувати йому і запросити. Натомість так званий Оргкомітет запросив його на засідання поштовим повідомленням, яке і було вручено 1 жовтня 2009р. тобто у наступний після проведеного зібрання день. Виникає запитання, чому не втрутився у даний інцидент пан Ледида О.О., а також не дав правову оцінку цій ситуації голова обласної ревізійної комісії Феєр В.І., Розуміння ситуації і відповідну оцінку отримали тільки з боку обласного депутата Швардака В.В., який зауважив, що все це нагадує і дуже схоже на рейдерську атаку, так як легітимних не пропускають, а не легітимні користуються більшими правами ніж справжні члени партії. Адже на конференцію згідно Статуту партії за власним бажанням може бути присутній будь який діючий член партії, хоч би і без права голосувати. Пізніше до людей вийшов Феєр В.І., але розгубившись не міг дати жодного пояснення на запитання запрошених Баранніка О.С., Зовдун М.М., Поповича В.В., та інших, що і було зафіксовано на відеоплівку. Новоспечений голова районної партійної організації Клим І.Д. та голова обласної організації Ледида О.О. від спілкування з людьми відмовились. Вищезгадана так би мовити конференція є нелегітимна, так як є нелегітивним новообраний 30 вересня 2009 року голова Іршавської парторганізації Клим І.Д.

Тож перш ніж проголосувати на майбутніх виборах, потрібно буде зважити чи достойне бути на державному олімпі керівництво Партії регіонів, яке на плакатах, білбордах, у пресі, брошурах та на телебаченні декларує, пише та говорить, що чує кожного, а на справді до нині ми так і не отримали жодної відповіді на касаційні скарги, а також на звернення особисто до лідера Партії регіонів В.Ф. Януковича . І чи потрібні наші голоси людям, які ігнорують наші думки і відкидають від себе своїми діями і вчинками людей, що довіряли їм до 30.09.2009 року.

Проаналізувавши вчинки та дії бувших наших обласних керівників Ледиди О.О., Феєра В.І., Бушка І.І., а також начальника головного партійного штабу М.Я. Азарова, його помічника Білоблоцького М.П., а також проаналізувавши передвиборчу програму кандидата в Президенти України Анатолія Степановича Гриценка більшість голів первинних парторганізацій та членів партії вирішили підтримати його кандидатуру на виборах 17 січня 2010 року.

Колишнi та ще дiючi члени Партii Регiонiв : Попович М.М., Симканич О.Ю., Попович В.В., Шаленик Д.I., Боротканич Н.I., Петрище I.В., Попович Н.М., Попович М.М., Сочко О.I., Лецак В.В., Зовдун М.М., Бараннiк О.С., Палiнчак М.П., Цогла I.I., Канчiй Г.А., Майорець В.М.

 

25 листопада 2009р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів