Рівень збитковості страхування Закарпатської філії ВАТ УСК "Дженералі Гарант" у кінці 2009-го зріс до 78%

В Ужгороді відбулася традиційна, уже дванадцята, щорічна підсумкова зустріч директора Закарпатської філії ВАТ УСК "Дженералі Гарант" Віктора Матяшовського з представниками провідних газет, радіо та телебачення регіону, у ході якої він поділитися своїм баченням стану та розвитку страхового ринку в державі та на Закарпатті.

 

Як повідомив Віктор Матяшовський, світова економічна криза значно скоригувала плани фінансової системи України в цілому і ринку страхування зокрема. Економічне падіння, практична відсутність кредитних ресурсів банківської системи, невизначеність курсу національної валюти негативно вплинули і на страховий ринок Закарпаття.

— За 2009 рік ми мали 2,2 мпн. гривень виплат, а рівень збитковості нашого страхування у кінці 2009-го зріс до 78%. Так, "Каско" виявилося збитковим на 102%, медичне страхування — на 58%. Найменш збитковим для нас є, на щастя, страхування пасажирського транспорту, - сказав Віктор Матяшовський. — Населення почне лише тоді довіряти страховикам, коли на ринку залишаться тільки надійні та прозорі компанії. Наочним прикладом є Польща, в якій до введення жорстких регулятивних вимог працювало 1500 компаній, а після - лише 37.

Тож перше півріччя 2010 року може ознаменуватися хвилею гучних банкрутств, зауважив В.Матяшовський. А тому відрадно, що філії, яку він очолює, вдалося оптимально спрацювати у більшості видів страхування. І все ж, за його словами, потрібно й надалі піднімати саму культуру страхування, відтак зростатиме й довіра до страхових компаній.

 

06 лютого 2010р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів