Студентське віче на підтримку Ющенка

У Києві близько десяти тисяч студентів взяли участь у всеукраїнському студентському віче на підтримку кандидата у президенти Віктора Ющенка під гаслом "Свободу не спинити".

 

Промовці на акції сказали, що у разі нечесних виборів студенти готові поставити намети біля ЦВК. У резолюції віче також зазнача?ться, що уряд вжив усіх зусиль задля зриву акції.

На студентському віче промовляв Віктор Ющенко.

Як повідомила наша кореспондентка акція відбулася спокійно і без перешкод її учасникам, проте за посилених заходів безпеки.

Раніше чотири колони студентів з різних областей пройшли вулицями Ки?ва до Контрактової площі.

Напередодні організатори акції повідомляли про чисельні випадки, коли адміністрації навчальних закладів, міліція та органи влади намагалися перешкодити участі студентів в акції.

За повідомленнями представників штабу Ющенка в регіонах міліція перешкоджала виїзду до Ки?ва автобусів зі студентами.

[b]Репортаж Світлани Дорош[/b]

"За кілька днів до студентської акції довірена особа чинного прем'?ра Володимир Рибак заявляв у Донецьку, що опозиційні лідери хочуть обманути молодь і використати її у своїх політичних інтересах. Він закликав батьків не відпускати своїх дітей до Ки?ва.

Водночас, студенти із різних вузів України у суботу заявляли, що їх могло б бути більше на цій площі, якби не заборони, передусім, ректорів приїхати до столиці.

Молодь схвально вітала слова Віктора Ющенка про те, що студенти мають долучитися до контролю над голосуванням 31 жовтня аби, як сказав кандидат у президенти, не допустити вирішення долі виборів у чиїхось кабінетах.

Віктор Ющенко також закликав ?не вірити заявам, що доля виборів вже вирішена на користь влади?. ?Якби я кожною клітинкою свого тіла не відчував, що ми переможемо, я б тут не стояв?, - заявив лідер ?Нашої України?.

Лідер ?Нашої України?, зовнішній вигляд якого усе ще залиша? бажати кращого, тримався, однак, бадьоро і багато жартував.

Зокрема, на початку виступу він запитав, коли планують кидатися яйцями ? попросив зробити це наприкінці його виступу, бо інакше буде зірвано його виступ, бо він знепритомні?.

[b][i]Підготовлено за матеріалами української служби радіо "Бі-Бі-Сі"[/b][/i]

 

18 жовтня 2004р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів