Районна першість трамплін на Білу Олімпіаду?

Якщо зима не відступає, то є ще можливість проводити змагання. Минулої неділі у Пилипці відбулася відкрита районна першість з гірськолижного спорту. Її ініціатором став відділ у справах сім’ї, молоді і спорту райдержадміністрації, а приурочувалася вона цього разу 71 річниці Карпатської України.

 

Бажання продемонструвати хто є хто за традиційного змагання на фініші сезону виявила значна кількість тих, хто займається спецслалом з нашого краю, так і приїжджих на зимовий відпочинок біля водоспаду Шипіт. Найоптимістичнішою рисою цього чемпіонату стало те, що серед спортсменів особливо активно за перемогу боролося зовсім юне покоління. Значить наш благодатний край на розвиток зимових видів спорту не втрачає надії, що в майбутньому комусь з верховинців пощастить не лише брати участь у високого рангу змаганнях, але й пожинати високі нагороди. Між іншим, наймолодшим учасником першості виявився студенець Руслан Фединишинець, якому було всього-на-всього 6 років. Він, як і найсолідніший за віковим цензом — 54-річний Василь Скунць, у минулому відомий на Міжгірщині спортсмен, теж удостоїлися нагород за дружбу з спортом.


Як і передбачалося, найбільша кількість призерів з Пилипця — села, яке по праву можна йменувати “столицею” зимових видів спорту нашої гірської місцевості. Щоправда, успіхи випали і на долю міжгірців, студенців, перечинців, волівчан. У різних вікових групах завоювали медалі і грамоти, які вручали заступник голови РДА Микола Тимощук та головний спеціаліст сектору фізичної культури і спорту Вікторія Фулитка, Лариса Гойчук, Марина Гулан, Наталія Кополовець, Євген Макаров, Сергій Кіс, Олександр Пал, Василь Лозан, Олександр Русин, Василь Шкирта, Іван Гойчук, Сергій Лозан, Тетяна та Іванка Дурунди, Наталія Гимба, Олеся Шегда, Дмитро Кривка, Євген Петрище, Володимир Гулан, Аліна Арендацька, Михайло Кіс та Ганна Маньо.

За сприяння у проведенні першості гірськолижників вже вкотре хочеться відзначити зусилля ветеранів спорту глибинки Федора Баника, Михайла Покорби, підприємця туристичної галузі Володимира Петрища, а також тренера ДЮСШ Руслана Маня.
Не в обіду, як кажуть, а заради користі: рівень подібних змагань необхідно час від часу вдосконалювати як з наміром популяризації гірськолижного спорту, так і для серйозних претензій на досягнення високого ґатунку нагород. Наша природа створила напрочуд сприятливі умови для цієї мети — треба лиш їх реалізувати людським фактором. Чим більше буде зацікавлених осіб у цьому завданні — тим вагоміші і ближчі будуть успіхи, про які мріємо.


Василь ПИЛИПЧИНЕЦЬ.

"Верховина"

 

19 березня 2010р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів