Журналісти світу підтримують 5 Канал

Міжнародні журналістські організації висловили підтримку українському "5 каналу", який заявив про загрозу його закриття внаслідок тиску, пов'язаного з наближенням виборів.

 

Базована у Парижі організація "Репортери Без Кордонів" та Міжнародна федерація журналістів поставили проблеми 5-го каналу в один ряд з проблемами інших незалежних від влади ЗМ? в Україні, які були закриті або опинилися в скруті.

Тим часом, у Ки?ві, коментуючи ситуацію з 5-тим каналом, керівник делегації депутатів парламентів низки ?вропейських країн, яка вивча? передвиборчу ситуацію в Україні, член парламентської асамблеї ОБС? від Франції Ть?рі Маріані заявив, що вважа? неприпустимим будь-який тиск на ЗМ? в ході кампанії.

Як повідомлялося, 5 канал оголосив, що його працівники розпочнуть 25 жовтня голодування на знак протесту проти того, що вони називають тиском на телеканал в умовах виборчої кампанії.

Генеральний директор 5 каналу ?ван Адамчук заявив, що блокування рахунків та нещодавн? рішення суду про позбавлення ліцензії на мовлення в Ки?ві перетворило 5 канал на заручника.

Ведучий каналу Роман Скрипін оголосив вимоги каналу до Печерського суду щодо зняття арешту з рахунків, до Національної ради з питань телерадіомовлення щодо відновлення ліцензії, та до Володимира Сівковича щодо вибачення за спроби використання каналу у політичних цілях.

Якщо ці вимоги не буде виконано, керівники і журналісти "5 каналу" оголосять голодування з 21-ї години 25 жовтня, йдеться у заяві.

[i]Підготовлено за матеріалами української служби радіо "Бі-Бі-Сі"
[/i]

 

22 жовтня 2004р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів