Янукович закликає забезпечити життєдіяльність країни

У Києві відбулося останнє, до виборів президента, засідання Кабінету міністрів.

 

На ньому прем'?р і один із кандидатів у президенти, Віктор Янукович, критикував урядовців за неналежний контроль за цінами, а також за несво?часну виплату соціальних доплат у деяких регіонах.

Крім цього, голова уряду цікавився причинами похмурості настрою своїх підлеглих.

Відкиваючи останн? перед виборами президента засідання уряду, прем??р-міністр, Віктор Янукович, закликав урядовців зосередитися на забезпеченні житт?діяльності держави у період політичної напруги.

"Чому настрій такий поганий? - запитав пан Янукович. - Стомилися? Нічого. Я хотів би, щоб ми, розуміючи складність політичної ситуації, працювали на кінцевий результат, щоб політичний вплив не погіршив нашу працю. Тому ми повинні пам'ятати про свій основний обов'язок, - це забезпечення житт?діяльності нашої держави. Вибори закінчуються, а нам треба думати, як жити далі.?

Віктор Янукович також поділився із міністрами своїми враженнями про поїздки у регіони.

Зокрема, скритикував урядовців та представників місцевої влади за те, що вони недостатньо ретельно виконують вказівки щодо контролю за цінами, а також щодо соціальних виплат.
Як висловився прем'?р, із своїх поїздок він привіз ?валізи скарг?: ? Ми ж неодноразово підкреслювали, що в тому році було питання хліба. Потім будуть інші питання.
Подивіться, яка велика строкатість у регіонах. ? регіони, які сутт?во знизили ціни на харчі, і домоглися того, щоб селяни торгували на ринках, а не посередники і спекулянти.
А ? регіони, в яких, як кажуть, і конь не валявся. Чому це так? ? деякі керівники регіональні, які зараз займаються політикою, замість того, аби займатися своїми безпосередніми обов'язками.
Деякі кажуть, що вони Януковича підтримують, а насправді приносять тільки шкоду. А ? ті, що займаються виключно політикою. Я не буду казати, яким вони силам належать, щоб мене не звинувачували в тому, що я до когось не так відношуся.?
Тим часом переважна більшість експертів, а також деякі політики, пов'язують зростання цін із масованими виплатами пенсій та інших соціальних доплат, які почав здійснювати уряд з вересня місяця.

Частково це визнав і прем'?р-міністр, заявивши, що уряд не врахував того, що до обігу надійде значна маса коштів, яка може зпровокувати інфляцію.

[b]Напередодні: мітинг пенсіонерів[/b]

Напередодні засідання Кабміну перед будівлею, де працю? уряд, відбувся кількатисячний мітинг проти підвищення цін.

Основні учасники мітингу, пенсіонери, заявляли, що вважають підвищення пенсій перед виборами ?подачкою?.

?Це подачка, а не пенсія, - сказав один з учасників мітингу. - Пенсія, це коли у бюджет закладають, і коли це законно. Не встигли цю подачку дати, як ціни вже зросли. Коли це було, щоб в Україні 25 гривень кілограм сала? Це ж наш другий хліб, після картоплі!?

Водночас на засіданні Кабінету Міністрів знову було ухвалене рішення про подальше підвищення пенсій. Цього разу для категорії громадян, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною.

?хні доплати додаватимуться до тих 284 гривень, які з вересня місяця отримють решта українських пенсіонерів.


 

28 жовтня 2004р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів